Annonce

Ny pulje skal give kompetenceløft på demensområdet


En pulje, der har til formål at øge viden på demensområdet, er nu åben for ansøgere, og sektorformand i FOA, Karen Stæhr, opfordrer alle, der arbejder med demente til at søge puljen.

Annonce

Fagprofessionelle, der arbejder med demente, har mulighed for at få del i en ny pulje, der skal bruges til at give et kompetenceløft på demensområdet. Colourbox

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Annonce

Den nationale handleplan for demens er nu ved at blive udrullet. Der er 23 konkrete initiativer i handleplanen, og et af de store initiativer er en pulje på 139 millioner kroner til kompetenceløft.

Formand for social- og sundhedssektoren i FOA, Karen Stæhr, glæder sig over de mange penge til området. Hun opfordrer alle, der arbejder med mennesker med demens til at søge puljen.

”Der er behov for denne pulje for at styrke fagligheden inden for demens. Det er nu, vi skal sikre, at det, der investeres i kurser og uddannelser i dag, kan skabe markante forbedringer i fremtiden. Den mulighed skal vi gribe!” siger Karen Stæhr.

Gå efter mere end temadage

Puljen har fokus på praksisnær læring på alle niveauer i pleje og behandlingen, men også på egentlig kompetencegivende efter- og videreuddannelser. Og sidstnævnte håber Karen Stæhr, at mange vil gøre brug af.

”Det må ikke ende kun med temadage. Medarbejderne skal opnå kompetencer, de kan tage med sig på tværs af landet. Det skal være kvalificeret efteruddannelse,” siger Karen Stæhr. Hun håber, at rigtig mange af FOAs medlemmer vil få glæde af de ekstra midler til kompetenceløft indenfor demensområdet.

Puljen kan både søges af både offentlige – og private arbejdsgivere, og målgruppen er de fagprofessionelle og især frontpersonalet, som arbejder med de demente til daglig. 
Der er ansøgningsfrist 19. juni klokken 12. Læs mere og find ansøgningsskema her.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev