Annonce

En kvinde, iført blomstret kjole og briller, står og kigger ind i kameraet

Karen Stæhr: Ærgerligt at fastholde produktivitetskravet


Det er begrædeligt, at Folketingets politikere i dag vedtog ikke at sløjfe produktivitetskravet på to procent på landets hospitaler, siger formand for social- og sundhedssektoren i FOA, Karen Stæhr.

Annonce

Det ærgrer sektorformand Karen Stæhr, at et flertal af politikerne på Christiansborg har valgt at fastholde kravet om produktivitetsstigninger på to procent årligt på landets sygehuse. Jørgen True

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Annonce

Det lykkedes ikke at få fejet kravet, om at landets sygehuse hvert år skal levere to procent mere aktivitet, af bordet.

FOA har sammen med de øvrige sundhedsfaglige organisationer samt Danske Regioner presset på for at få regeringen til at opgive kravet om, at der hvert år skal leveres to procent flere undersøgelser, operationer og så videre.

Alligevel bakkede et flertal i Folketinget tirsdag op om, at regeringen må fastholde kravet, når den indleder økonomiforhandlingerne med Danske Regioner.

Rigidt system lægger pres på medarbejderne

Og det er begrædeligt, siger formanden for social- og sundhedssektoren i FOA, Karen Stæhr.

”Det er mere end ærgerligt, at man ønsker at fastholde så rigidt et system, velvidende at det lægger et vældigt pres på medarbejderne, der skal løbe stærkere. Det skaber en stor bekymring for patientsikkerheden, og kvaliteten i behandlingen, og plejen bliver ikke sådan, som vi gerne så, den var,” siger Karen Stæhr.

Samtidig vil det uundgåeligt gå udover arbejdsmiljøet:

”Man kommer til at skabe et endnu dårligere arbejdsmiljø, og man fjerner arbejdsglæden ved så rigidt et system,” siger Karen Stæhr.

Enig med Bent Hansen

Hun er meget enig i den kritik formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S) rejser:

”Folketinget svigter patienterne, når man ikke vil indse, at kravet om to procents meraktivitet på hvert eneste hospital ikke gavner hverken patienter eller personale. Vi har en unik mulighed for at give patienterne bedre behandling og bedre rammer på vores hospitaler, hvis afdelingerne sættes mere fri, og jeg begriber ikke, hvorfor Folketinget stiller sig på hælene over for det,” siger Bent Hansen i en pressemeddelelse.

Et flertal i Folketinget besluttede samtidig, at der skal udarbejdes en analyse af problemerne med produktivitetskravet på to procent.

Økonomiforhandlingerne mellem Danske Regioner og regeringen indledes torsdag.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev