Annonce

Cassandra Michem står sammen med to beboere.

Åben dialog giver gladere ansatte og beboere 


I Aarhus har man nedbragt sygefraværet og konflikter på bostederne ved at efteruddanne medarbejderne i 'åben dialog'.

Annonce

Cassandra Michem er ved at blive uddannet i åben dialog, en efteruddannelse, der varer to år. Uddannelsen har øget hendes arbejdsglæde og givet hende en bedre relation til beboerne. Niels Aage Skovbo

Af Anders Ejbye-Ernst
Journalist

Annonce

I Aarhus Kommune har man givet 50 ud af 130 faste medarbejdere i socialpsykiatrien en uddannelse i ‘åben dialog’, et værktøj til at forbedre dialogen og øge inddragelsen af beboerne.

Investeringen i efteruddannelse har haft stor effekt for de ansattes og beboernes trivsel, fortæller Preben Bøgelund, centerchef i Aarhus Kommune.

“Jeg kan helt sikkert se, at det her har haft en kæmpe effekt på sygefraværet. Det har tidligere været højt, fordi der var flere episoder med vold og trusler, som gav et stort slid på medarbejderne,” siger han.

Højere faglighed

Satsningen på åben dialog har givet en mere tryg hverdag på bostederne.

“Når konfliktniveauet nedtrappes, så giver det en større arbejdsglæde for de ansatte. Det giver også en tilfredshed hos de ansatte, når deres faglighed bliver styrket,”siger Preben Bøgelund.

Han fortæller, at de i Aarhus Kommune også har nedsat grupper, der arbejder med åben dialog på tværs af bostederne. Det har styrket fællesskabsfølelsen og øget vidensdelingen mellem botilbuddene.

Hos FOA ser Karen Stæhr, sektorformand i sosu-sektoren, med glæde på initiativet i Aarhus.

“Det er positivt, at man satser på at give borgerne en bedre hverdag. Samtidig viser det her, at det er en rigtig fornuftig idé at investere i medarbejderne, så de har de nødvendige kompetencer,” siger Karen Stæhr.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev