Annonce

Få gratis testamente og juridisk hjælp


Arbejdernes Landsbank tilbyder nu alle danskere at få lavet gratis testamente online. FOAs medlemmer får særlige fordele.

Annonce

Det kan være svært at snakke om dystre emner som død og skilsmisse. Det vil Arbejdernes Landsbank gøre op med med ny, gratis tjeneste til juridiske dokumenter. Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix

Af Kristoffer Sutton
Journalist

Annonce

Alt for få er sikret juridisk ved skilsmisser og dødsfald. Det mener Arbejdernes Landsbank. Derfor tilbyder banken fra i dag alle danskere at tilmelde sig gratis på online-tjenesten Testaviva.dk.
 
Her kan alle danskere – man behøver altså ikke at være kunde i banken – oprette juridisk bindende dokumenter som testamente og ægtepagt.
 
"Mange banker hjælper kun, når det går godt i kundernes liv. Vi vil som bank gerne tage et samfundsansvar og skabe tryghed for danskerne – også i svære perioder af livet," siger direktør for strategi og forretningsudvikling i Arbejdernes Landsbank Simon Sinding Jørgensen.

Særlige fordele for FOA-medlemmer

FOAs medlemmer får, sammen med resten af LOs medlemmer, fem timers hjælp til juridiske spørgsmål i forbindelse med oprettelsen af de forskellige dokumenter.
 
Ifølge Simon Sinding Jørgensen kunne over 80 procent af danskerne godt tænke sig at få lavet testamente, men kun 9-10 procent får det rent faktisk lavet.
 
"Emner som, hvad der skal ske, når vi dør, er ikke noget, vi normalt sidder og snakker sammen over middagsbordet. Vi håber meget, at det, at vi tilbyder tjenesten, får flere til både at tænke over det og oprette testamenter," siger Simon Sinding Jørgensen.
 
Læs mere om tjenesten på foa.dk.
 

Flere har behov for testamenter

Familiemønstrene i dag er mere komplekse end nogensinde før. Det øger behovet for at få styr på for eksempel arverækkefølgen ved dødsfald.
 
"Vi ser i stigende grad familier med dine, min og vores børn. Det gør også den juridiske situation ved for eksempel skilsmisse eller dødsfald mere kompliceret," siger Simon Sinding Jørgensen. 

Næsten 50 procent af ægteskaberne i Danmark ender i dag i skilsmisse.
 

Bliv prikket på skulderen når din livssituation ændres

Udover hjælp til at oprette for eksempel testamente eller en samejekontrakt, tilbyder testaviva.dk også en livsguide.
 
"Hvis du køber bolig, får børn eller bliver gift, prikker tjenesten dig på skulderen og tilbyder at kigge dine juridiske dokumenter igennem. På den måde er dit testamente og andre dokumenter altid opdateret i forhold til din livssituation," siger Simon Sinding Jørgensen.
 
For at komme i gang, skal du melde dig til tjenesten på testaviva.dk.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev