Annonce

Bag kulissen: Til DM med Danmarks dygtigste sosu'er

Af Andreas Hemme
Journalist

DM i Skills 2017 blev afholdt i Gigantium i Aalborg fra den 26.-28. januar. Se her hvordan dagene forløb for finalisterne til sosu-konkurrencerne. 

Annonce

High five! Lærke Beich fra Region Syddanmark er fuldt ud tilfreds med den netop overståede opgave til DM i Skills.  Andreas Hemme

Af Andreas Hemme
Journalist

Annonce

Finalisterne til DM i sosu-skills skulle parvis dyste i fem forskellige konkurrencer. Der var et hold fra hver region, hvor de tidligere havde vundet regionsmesterskaberne.  Andreas Hemme
Konkurrencerne de tre dage var meget forskelligartede og bød på masser af opgaver, som sosu-assistenter kan støde på til hverdag. Louise Bay Sørensen hjælper her en borger som var faldet med at komme på benene igen.  Andreas Hemme
Alle konkurrencerne blev bedømt af tre dommere samt en overdommer. Dommerne vurderede de deltagende på 125 forskellige parametre under konkurrencerne. Andreas Hemme
Følelserne fik ofte frit løb mellem konkurrencerne, og flere af finalisterne beskrev dagene under DM i Skills som en rutschebanetur. Her fik Ida Kaalund fra Region Midtjylland nogle opmuntrende ord med på vejen fra sin lærer efter en veloverstået opgave.  Andreas Hemme
 
Regitze Saaby Hegaard og Louise Bay Sørensen  fra Randers Social- og Sundhedsskole nød fuld opbakning hjemmefra. Hele deres klasse og deres lærere var mødt op med disse t-shirts for at støtte dem.  Andreas Hemme
"Det er helt vildt underligt, at det allerede er et år siden jeg selv stod der. Men det er da sjovt at se det her fra den anden side." Sidste års vinder, Olivia Rohde Olsen, var i år at finde på tilskuerrækkerne til konkurrencerne.  Andreas Hemme
"De andre deltagere er heldigvis skide søde, fordi ellers så tror jeg det havde været nogle lange dage herinde," fortæller Kia Simonia Gatz. Mellem konkurrencerne blev finalisterne sat i isolation, så de ikke kunne se, hvordan de andre løste opgaverne.  Andreas Hemme
Det var med stor tålmodighed og tungen lige i munden, at den sidste opgave skulle løses. Den bød på en manisk borger i psykiatrien, som skulle tales til ro foran dommere og det talstærke publikum. Andreas Hemme
Det blev Katja Mai Rønne og Sascha Saunte Porsbo Pedersen fra Region Sjælland der lørdag løb med sejren. Undervisningsminister Merete Riisager var mødt op for at overrække dem præmierne. Andreas Hemme

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev

Vi bruger cookies på fagbladetfoa.dk til bl.a. at måle trafik og gøre siden bedre. Vælger du cookies fra, vil der være services, du ikke kan benytte. Læs mere om cookies 

Vi bruger cookies på fagbladetfoa.dk til bl.a. at måle trafik og gøre siden bedre. Vælger du cookies fra, vil der være services, du ikke kan benytte. Læs mere om cookies