Annonce

Vinderne af DM i Skills 2017

Vinderne af DM i Skills skreg af glæde

Danmarks bedste sosu’er er blevet kåret til DM i Skills 2017.

Annonce

Sascha Saunte Porsbo Pedersen (tv.) og Katja Mai Rønne (th.) fik overrakt deres vindertrofæer og diplomer af undervisningsminister Merete Riisager. Andreas Hemme

Af Andreas Hemme
Journalist

Annonce

Sascha Saunte Porsbo Pedersen og Katja Mai Rønne fra SOSU Sjælland kan nu kalde sig danmarksmestre i sosu-skills 2017. De blev kåret som vinderne efter tre dage med fem krævende opgaver i Gigantium i Aalborg til DM i Skills.

Over 50.000 mennesker har været forbi og overvære konkurrencerne i løbet af de tre dage, og det kulminerede lørdag eftermiddag, da undervisningsminister Merete Riisager (LA) overrakte pokaler til vinderne foran et jublende publikum. 

”Det var meget overvældende! Da vores navne blev kaldt, kom vi til at vælte en stol, jeg kom til at træde på en, og vi skreg lidt. Det var helt vildt surrealistisk. Vi havde håbet på, at vi ville komme i top tre, men vi anede ikke, at vi ville vinde. Så det var en meget positiv overraskelse,” fortæller Sascha Saunte Porsbo Pedersen. 

Opgaverne de tre dage bød på alt fra sårpleje, maniske patienter i psykiatrien, brug af hjælpemidler og dokumentation. Alle opgaverne skulle løses på en scene foran et hold af dommere, kameramænd  og et interesseret publikum. 

”Vi har lært meget af den her oplevelse. Vi har været rigtig pressede, vi har haft nerver på, og vi har haft nogle nedture. Men vi har også haft virkelig mange gode oplevelser. Vi har lært hinanden meget bedre at kende, og så har vi givet den gas med alt det, vi har øvet derhjemme,” siger Katja Mai Rønne. 

Det skal fejres

Der er i år blevet konkurreret i 40 forskellige fag til DM i Skills, hvilket er rekordmange. Social- og sundhedsassistentuddannelsen har været repræsenteret med 10 deltagere i alt, i hold af to fra hver region. 

”Alle de andre har været så dygtige, synes jeg. Vi så dem løse nogle af deres cases, og det, vi har set, har virkelig været godt. Derfor havde vi forberedt os på det værste, inden vi fik at vide, at vi havde vundet. Men vi har virkelig også kæmpet og knoklet for det, så jeg synes alligevel, det er velfortjent, at vi vandt,” siger Sascha Saunte Porsbo Pedersen.

Læs også: Ung sosu: Vi har et fælles ansvar for at tale vores fag op

Sejren skal da også fejres for de to vindere, men det må vente lidt.

”Nu har vi en virkelig lang køretur hjem, så det bliver vist først mandag, at vi rigtig skal fejre det. Men mon ikke vi alligevel tager en øl på vej hjem, for det her skal da fejres,” siger Katja Mai Rønne. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev