Annonce

Firmabil fra plejefirma holder parkeret

Tema: Konflikt mod DK-Pleje

DK-Pleje kaster håndklædet i ringen

FOAs konflikt mod DK-Pleje ser ud til at ophøre, efter firmaet har valgt at opsige samarbejdet med Gentofte Kommune. 36 borgere bliver berørt.

Annonce

36 borgere i Gentofte Kommune bliver berørt af, at plejefirmaet DK-Pleje har opsagt samarbejdet med kommunen. Jørgen True

Af Sisse Nedergaard Jensen
Journalist

Annonce

Det private plejefirma DK-Pleje har valgt at opsige kontrakten med Gentofte Kommune ved udgangen af januar 2017. Dermed er der udsigt til, at FOAs konflikt ophører mod plejefirmaet.

FOA startede konflikten mod DK-Pleje 1. september for at få firmaet til at indgå overenskomst med fagforbundet for at sikre medarbejderne de løn- og ansættelsesvilkår, der er gældende på det private marked for hjemmehjælp. 

"Der var udsigt til en langvarig konflikt, men nu da DK-Pleje har meddelt, at de kaster håndklædet i ringen, har de så vidt vi ved ikke flere kunder, og derfor har vi ikke umiddelbart belæg for at fortsætte konflikten mod dem," siger Dennis Kristensen, formand for FOA.

Læs også: Forstå konflikten mod DK-Pleje på 5 minutter

Bøde og uautoriseret sygeplejerske
Plejefirmaet har tidligere udført pleje- og rengøringsopgaver for blandt andet Høje Taastrup Kommune, Brøndby Kommune og Lyngby-Taarbæk Kommune. Kommunerne valgte at opsige samarbejdet, da det blandt andet kom frem, at firmaet har anvendt en uautoriseret sygeplejerske hos deres borgere. 

Læs også: Sygeplejerske uden autorisation i DK-Pleje

Gentofte Kommune har desuden tidligere krævet dagbøder af DK-Pleje svarende til en værdi på samlet 675.000 kroner, fordi plejefirmaet var for længe om at dokumentere, at de levede op til kommunens arbejdsklausul.

Læs også: DK-Pleje skal betale 675.000 kroner i bøde

36 borgere berørt
DK-Plejes opsigelse med Gentofte Kommune vil berøre 36 borgere, skriver socialdirektør i Gentofte Kommune Helene B. Rasmussen i et brev til kommunalbestyrelsen. De berørte borgere skal derfor vælge ny leverandør fra 1. februar.

Netop at både ældre borgere og ansatte i plejefirmaet bliver berørt af situationen gør, at Dennis Kristensen ikke jubler.

"Vi går ikke og tager armene over hovedet, når virksomheder ophører. Det betyder et brud i kontinuiteten hos de ældre, der modtager hjælp, og det går ud over de ansatte. Men vi er tilfredse med, at virksomheden ikke føres videre med en dårligere overenskomst end FOAs," siger Dennis Kristensen.

Han tilføjer, at FOA fremover vil være opmærksom på, om firmaet laver samarbejder med andre kommuner.

Fagbladet FOA har forsøgt at få en kommentar fra direktør for DK-Pleje Benjamin Ait Ahmed for at høre, hvorfor de har valgt at opsige samarbejdet med Gentofte Kommune, men han har ikke ønsket at kommentere.

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev