Annonce

En kvinde og en mand tjekker pension i sofaen

7 ud af 10 tjekker ikke pension: Har du styr på din?


De færreste sosu’er og ansatte i daginstitutioner er optaget af, hvor mange penge der står på deres pensionsopsparing. 

Annonce

På søndag holder PenSam telefonerne åbne, så du kan få styr på din pension, hvis du også hører til det store flertal, der normalt ikke har tjek på dine pensionspenge. PenSam

Af Signe Højgaard
Journalist

Annonce

Mindre end tre ud af ti sosu’er, pædagogiske medarbejdere og andre ansatte i social – og sundhedssektoren tjekker størrelsen på deres pensionsdepot i løbet af et år. Det skriver Avisen.dk.
 
Blikkenslagere, industriteknikere og andre faglærte er ikke meget bedre end FOAs medlemsgrupper. Kun hver tredje faglærte logger ind på Pensionsinfo en eller flere gange i løbet af et år for at se deres opsparing. 
 

Kun hver femte ufaglærte tjekker

Blandt ufaglærte lønmodtagere, der ikke har en anden uddannelse end grundskolen, er det kun 18 procent eller knap hver femte, der tjekker deres pensionsopsparing.

De flittigste til at klikke ind på pensionsportalen, er personer med en kort eller lang videregående uddannelse. Her er det cirka 40 procent af alle, der løbende tjekker deres pension.    

Det viser en omfattende kortlægning, som brancheorganisationen Forsikring & Pension har foretaget for Avisen.dk
 
På baggrund af data for de 980.000 danskere, der jævnligt logger ind på portalen PensionsInfo, viser tallene, hvilke danskere, der løbende holder øje med deres opsparing til alderdommen, og hvem der aldrig klikker ind.
 

Vi er ikke kommet langt nok 

Formand for FOA Dennis Kristensen, der også er næstformand i FOAs pensionsselskab PenSam, så gerne, at endnu flere fulgte med i udviklingen i deres pensionsopsparing. 

"Grundlæggende er det en rigtig god ide at følge med i, hvordan ens pensionsopsparing udvikler sig. Men opsparingen er kompliceret og sammensat af mange elementer, så det kan være svært at overskue. Derfor er det ikke overraskende, at man som lønmodtager falder af undervejs og ikke følger så meget med," siger han til Avisen.dk.  
 

Tjek din pension

Søndag den 30. oktober holder PenSam, som er pensionskasse for FOAs medlemmer, ekstraordinært åbent mellem 11-14. 


På søndag får du en ekstra time i døgnet foræret, fordi uret skal stilles tilbage til vintertid. PenSam opfordrer til, at du bruger din ekstra time til at få tjek på, hvor mange penge du har til alderdommen.

Læs mere: 5 gode grunde til at ringe

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev