Annonce

Fællestillidsrepræsentant Sussi Bagge Mikkelsen fra FOA Aalborg overdrager trusser brugt til protestaktion til et godgørende formål.

Protest-trusser går til hjemløse kvinder


De 700 par trusser, der blev brugt ved en aktion i Aalborg, er nu givet videre til et godt formål.

Annonce

Fællestillidsrepræsentant Sussi Bagge Mikkelsen (til venstre) overdrager de 700 par trusser, der sidste måned blev brugt til en aktion i Aalborg.  Inge-Marie Krøier Sørensen

Af Andreas Hemme
Journalist

Annonce

Da FOA Aalborg sidste måned afholdt en større aktion, hvor de havde hængt trusser op ude foran kommunens byrådssal for at symbolisere de mange ansatte på social- og sundhedsområdet, der er blevet fyret i kommunen, stod man bagefter med lidt af en udfordring: Hvad gør man lige med 700 par trusser? 
 
Til en start gemte de trusserne, med henblik på at finde et godgørende formål at donere dem til. Det formål endte med selv at byde sig til, da FOA Aalborg blev kontaktet af folk fra Café Klare i København.
 
”Vi havde i starten overvejet, om vi skulle give trusserne tilbage til alle de genbrugsbutikker, vi havde købt dem fra. Men så blev vi kontaktet af Café Klare, som godt kunne bruge trusserne, og det formål lød helt perfekt i forhold til hvad vi havde tænkt,” siger fællestillidsrepræsentant Sussi Bagge Mikkelsen. 
 

Man skal ikke slå gode initiativer ihjel

Café Klare er en natcafé for hjemløse kvinder, der har behov for ro og hvile eller rådgivning. 
 
Lederen af Café Klare, Ayfer Baykal, fortæller, at de er meget taknemmelige for den store donation.
 
”Trusserne går til de kvinder, der bruger Café Klare. Mange af dem har ikke ret mange ressourcer, så meget af det tøj de har, det er fra vores tøjdepot. Så en donation som den her får vi rigtig meget glæde af,” siger hun.
 
På Café Klare havde de fået nys om trusserne, da en medarbejders mor er bosat i Aalborg, og derfor havde hørt om aktionen.
 
”Hun havde så kontaktet sin søn og spurgt: ”Er det ikke nu vi skal slå til?”. Det gjorde de så, og jeg fik ikke besked om det, før det hele var faldet på plads. Men man skal bestemt ikke slå gode initiativer ihjel, og vi er simpelthen så taknemmelige for donationen,” fortæller Ayfer Baykal. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev