Annonce

Grafik med tre mennesker der ser på håndtryk. Illustration lavet i forbindelse med ok15.

Privatansat: Få indflydelse på dine løn- og ansættelsesvilkår


Er du ansat på det private område og omfattet af privat overenskomst, så kan du nu få indflydelse på overenskomstaftalen 2017.

Annonce

Snart indledes forhandlingerne til overenskomstaftalen 2017 for privatansatte, og FOA-medlemmer kan allerede nu få indflydelse på det endelige resultat. Grafik: Jørgen Stamp

Af Rikke Jung Rasmussen
Journalist

Annonce

Kunne du tænke dig, at din arbejdsplads får bedre mulighed for medarbejderindflydelse eller efteruddannelse? Eller har du måske mere brug for at kende din vagtplan i bedre tid?

Så kan du give din mening til kende over for FOA, som den kommende tid indsamler input til forhandlingerne om overenskomstaftalen for privatansatte 2017. Indflydelsen kan ske via lokale arrangementer, medlemsmøder eller arbejdspladsbesøg.

“Det er vigtigt, at medlemmerne fremsender deres krav til OK 17, da det er medlemmerne der bedst ved, hvad der fungerer i praksis, og hvad der ikke gør,” siger konsulent i FOA Overenskomsts private team Michaela Strand.

Svært at opfylde løn-ønsker

Hun tilføjer, at listen over mulige ønsker er lang - der kan eksempelvis være emner, det er svært at komme igennem med over for sin leder.

Der er ønsker, som FOA kan få svært ved at opfylde på nuværende tidspunkt. Det gælder eksempelvis ønsker til den overordnede lønudvikling, da den bliver aftalt af andre parter end FOA.

“Det betyder ikke, at medlemmerne ikke kan indsende krav om ændrede lønvilkår, det kan de sagtens. Det kan være, hvis der er tillæg, der bør ændres som eksempelvis tillæg for arbejdstidsbestemte regler eller andre former for løndele, der kan aftales ud fra den overordnede ramme,” forklarer Michaela Strand.

Kontakt din FOA-afdeling

De krav, som medlemmerne kan stille, er altså det samme som forslag til ændringer eller forbedringer af de løn- og arbejdsvilkår, der gælder på arbejdspladsen.

For yderligere oplysninger om kommende arrangementer kan du henvende dig til din lokale FOA-afdeling. Her vil du også kunne få udleveret pjecen ’Mine krav – dine krav’, som er FOAs oplæg til OK17.

Indsamling af krav fra medlemmer ansat på det private område kan også ske via mail til adressen OK17@foa.dk. Postkassen er åben i tidsrummet fra 15. november til 24. november 2016.

Du kan læse mere om OK17 på FOAs hjemmeside.

Se også nedenstående tidslinje om forløbet frem mod OK17.

OK17 for privatansatte

Hvis alt går vel er overenskomstaftalen for privatansatte på plads inden 1. marts 2017, hvorefter alle medlemmer omfattet af den private overenskomst skal stemme om de endelige resultater.

Forinden går en periode med forhandlinger med arbejdsgiverorganisationerne Dansk Industri og Dansk Erhverv Arbejdsgiver.

Stemmer medlemmerne i sidste ende nej til overenskomsten, kan en strejke begynde. Stemmer de ja gælder de nye overenskomster.

Kilde: FOA


Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev