Annonce

Billede af DK-plejes hjemmeside

Tema: Konflikt mod DK-Pleje

DK-Pleje afsløret i at bryde løfte til ældre

DK-Pleje reklamerer med, at borgerne i Gentofte vil møde en medarbejdergruppe bestående af uddannet sundhedspersonale. Nu viser det sig, at halvdelen af plejemedarbejderne ingen uddannelse har.

Annonce

Brøndby Kommune, Høje-Taastrup Kommune og Lyngby-Taarbæk Kommune samarbejder ikke længere med DK-Pleje. Fagbladet FOA kan nu afsløre, at halvdelen af firmaets plejemedarbejdere er ufaglærte. Screenshot af DK-Plejes hjemmeside

Af Lars Borking
Journalist

Annonce

Det private plejefirma DK-Pleje er blevet afsløret i at snyde med sygeplejerskeautorisation, fusk med borgernes visitationer og så ekstremt pressede arbejdsforhold, at medarbejderne er blevet syge.
 
Nu viser det sig, at firmaet langt fra fortæller sandheden om deres medarbejderes uddannelse. Fagbladet FOA har gennemgået samtlige kørelister fra en tilfældig udvalgt uge i slutningen af april, og det viser sig, at over halvdelen af plejemedarbejderne i Gentofte er ufaglærte.
 
Det overrasker direktør i DK-Pleje Benjamin Ait Ahmed.
 
“Det lyder af meget, men det har været gruppeledernes ansvar at sørge for, at der var tilstrækkeligt uddannet personale,” siger Benjamin Ait Ahmed.
 
Manglen på uddannede medarbejdere er i direkte strid med, hvad firmaet selv har oplyst på deres hjemmeside og i deres salgsmateriale. Her fremgår det, at borgerne møder ”en medarbejdergruppe bestående af uddannede sundhedsmedarbejdere.”
 
Det er også i konflikt med Gentofte Kommunes kvalitetsregler, der siger, at private leverandører generelt skal tilstræbe, at alle plejemedarbejdere er faglærte.

Konkret har Fagbladet FOA sammenholdt kørelisterne fra uge 17 med oplysninger om medarbejdernes uddannelsesniveau fra firmaets interne telefonlister. Mindst 52 procent af plejepersonalet i Gentofte er ufaglærte, og tallet kan godt være endnu højere.

Fagbladet FOA har ved tvivlstilfælde opgjort medarbejderne som faglærte. Eksempelvis indgår DK-Plejes sygeplejerske som faglært i opgørelsen på trods af, at denne har mistet sin autorisation.
 

Læs også: Sygeplejerske uden autorisation i DK-Pleje

Igennem hele uge 17 står ufaglærte alene med plejekrævende opgaver såsom medicinudlevering, forflytninger og personlig pleje. Ser man på aftenholdet alene, er der i gennemsnit 66 procent ufaglærte på arbejde i ugen.
 

Direktør: Jeg kan ikke vide alt

Tidligere på året spurgte Lyngby-Taarbæk Kommune specifikt til, hvorvidt DK-Plejes ansatte var uddannet. DK-Pleje svarede, at “hjælperne i Lyngby-Taarbæk Kommune, der yder pleje, alle er uddannede.”

Det fremgår af et referat fra mødet 15. juli 2016, hvor DK-Pleje både var repræsenteret af direktør Benjamin Ait Ahmed og dennes mor, Pia Baun Hansen, som er medejer og konsulent i firmaet.
 
Fagbladet FOAs gennemgang af kørelisterne viser, at DK-Pleje ikke fortalte sandheden over for Lyngby-Taarbæk Kommune. De samme ufaglærte medarbejdere, som kørte i Gentofte, stod også i maj måned for den personlige pleje i Lyngby-Taarbæk. Direktør Benjamin Ait Ahmed forklarer:
 
“Jeg har drevet en virksomhed med 700 borgere, 85 medarbejdere og 5-7 gruppeledere på kontoret. Jeg kan ikke vide alt, hvad der foregår.”
 
“Hvis vi har kørt med ufaglært personale i en periode efter 1. maj i Lyngby, bekræfter det bare, at de gruppeledere, der havde ansvaret, ikke var deres opgave voksen. Det beklager jeg,” siger Benjamin Ait Ahmed.
 
Lyngby-Taarbæk Kommune opsagde for nylig samarbejdet med DK-Pleje, fordi firmaet ikke havde fortalt, at deres sygeplejerske havde mistet sin autorisation. 
 

Ufaglærte skiftede stomi

De nye oplysninger understøtter den kritik, som tidligere medarbejdere har rettet mod firmaet.
 

Læs også: Alvorlig kritik af fagligheden i DK-Pleje

Eksempelvis har en medarbejder fra DK-Pleje tidligere forklaret, hvordan hun oplevede, at “ufaglærte blev sendt ud til meget krævende opgaver uden at have fået reel oplæring. Det har været at skifte stomiposer, uddeling af medicin og vask af borgere med kateter.”
 
Medarbejderen er anonym, fordi hun er bange for direktørens reaktion, men hendes udtalelse bliver bakket op af flere tidligere gruppeledere, der oplevede, hvordan arbejdspres og manglende oplæring gik ud over fagligheden.
 
Det har ikke været muligt inden deadline at få en kommentar fra hverken borgmester Hans Toft (K) eller udvalgsformand Bente Frimodt-Møller (K). Gentofte Kommune er i gang med at undersøge samarbejdet med DK-Pleje.
 

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev