Annonce

FOA-formand Dennis Kristensen.

Tema: Vold i psykiatrien

FOA-formand: Justitsminister skal sikre politi til bosteder

Notater afslører, at politiet ikke altid kommer, når ansatte på bosteder ringer efter hjælp. Justitsministeren skal på banen, mener FOA og de sindslidendes talerør.

Annonce

FOA-formand Dennis Kristensen mener. at justitsministeren sammen med politiet bør lave en handleplan for, hvordan man beskytter bostederne. Pressefoto

Af Anders Ejbye-Ernst
Journalist

Annonce

Dødstrusler og vold mod ansatte på bosteder resulterer ikke altid i, at politiet rykker ud. Det viser en gennemgang af politiets udrykninger til de fire bosteder Lindegården, Saxenhøj, Ringbo og Blåkærgård, op til og efter drabene på i alt fem ansatte, som Fagbladet FOA har lavet.

De manglende politiudrykninger bekymrer psykiatribrugerne og deres pårørende:

“Jeg mener selvfølgelig, at politiet skal rykke ud. Det skaber en magtesløshed blandt ansatte og beboere på institutionerne, når politiet ikke rykker ud,” siger Knud Kristensen, formand for SIND, talerøret for psykiatribrugerne og deres pårørende. 

Han mener, at det skal følges op prompte af ledelsen, når politiet udebliver:

“Når personalet oplever, at politiet ikke kommer, så mener jeg, at det skal tages op ledelsesmæssigt mellem socialpsykiatrien i den pågældende kommune og politiets ledelse for det er helt uacceptabelt,” siger han.

Knud Kristensen mener, at den gradvise eskalering af vold og trusler på bostederne kræver politisk handling - ellers frygter han nye drab.

Ministeren skal på banen

Hos FOA mener formand Dennis Kristensen, at det er problematisk, at politiet set i lyset af, at der er sket fem drab på ansatte, ikke altid rykker ud til bostederne.

“Der er blevet lavet aftaler om, at politiet skal komme, hvis de ansatte ringer. Hvis der bliver meldt om trusler mod ansatte eller beboere, så skal der være udrykning fra Politiet,” siger han og fortsætter:

“Jeg synes, der er brug for at politiet og justitsministeren sætter sig ned og laver en handleplan for, hvordan man beskytter bostederne. Dødstrusler skal udløse blå blink til adressen.”

Det har ikke været muligt, at få et interview med justitsminister Søren Pind (V). Gennem sin pressefolk sender han dog følgende kommentar:

”Vold og utryghed for de ansatte på botilbud er et alvorligt problem, og derfor har regeringen også før sommerferien sat et arbejde i gang for at se på, hvordan indsatsen kan styrkes. Det gælder også i forhold til samarbejdet med politiet. Jeg ser frem til at se forslag til tiltag, når de bliver fremlagt ved udgangen af august,” skriver ministeren.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev