Annonce

Bil fra privat plejefirma kører væk på trafikeret vej

Tema: Konflikt mod DK-Pleje

Endnu en kommune vinker farvel til DK-Pleje

Tilliden til det skandaleombruste private plejefirma DK-Pleje er nu også forduftet i Lyngby-Taarbæk Kommune. Kommunen vil ud af samarbejdet.

Annonce

Afsløringer om forholdene i det private plejefirma DK-Pleje får endnu en kommune til afbryde samarbejdet med firmaet.  Jørgen True

Af Finn Danielsen
Journalist

Annonce

Fagbladet FOAs afsløring af, at en sygeplejerske uden gyldig autorisation er ansat i det private plejefirma DK-Pleje, var dråben, der fik et fyldt bæger i Lyngby-Taarbæk Kommune til at løbe over.

Kommunen fastslår i en pressemeddelelse, at der er tale om et brud på den kontrakt, som er indgået med DK-Pleje.

Kommunens social- og sundhedsudvalg har derfor besluttet, at Lyngby-Taarbæk Kommune skal mødes med DK-Pleje for at drøfte afslutning på samarbejdet.

Samarbejdet skal stoppes

Kommunen har tidligere påtalt over for DK-Pleje, at kontraktens arbejdsklausul ikke blev overholdt, da løn- og arbejdsvilkår på flere områder var for ringe.

”Med de kritisable forhold, der har været, er det vanskeligt at fortsætte med at have et tillidsfuldt samarbejde med DK-Pleje. Vi har derfor bedt kommunens forvaltning om at gå i dialog med DK-Pleje om at stoppe samarbejdet,” siger Bodil Kornbek, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune.

DK-Pleje

DK-pleje udfører dele af hjemmeplejen og rengøringsopgaver hos borgere i kommunerne Herlev, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Gentofte. Det private plejefirma har tidligere opereret i Høje-Taastrup Kommune og i Brøndby Kommune, som netop har opsagt samarbejdet. Gladsaxe Kommune har tilsendt DK-Pleje en advarsel for misligholdelse af kontrakten. FOA har varslet konflikt mod DK-Pleje fra 1. september, fordi firmaet afviser at tegne overenskomst med forbundet.

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev