Annonce

Bil fra plejefirmaet DK-Pleje foran en bygning

Tema: Konflikt mod DK-Pleje

Direktøren i DK-Pleje: Vi overholdt alle regler i Høje-Taastrup

DK-Plejes direktør, Benjamin Ait Ahmet siger, at alle medarbejderne i Høje-Taastrup havde særligt gode arbejdsvilkår. Men det er ifølge to tidligere gruppeledere i firmaet ikke korrekt.

Annonce

Tidligere gruppeledere i DK-Pleje oplyser, at der var mindst ni medarbejdere i plejefirmaet, som arbejdede under overenskomstniveau i Høje-Taastrup Kommune. TV 2 Lorry

Af Lars Borking
Journalist

Annonce

Der var ingen problemer med at overholde arbejdsklausulen i Høje Taastrup, fordi alle medarbejdere her arbejdede på bedre vilkår end i resten af firmaet. Det forklarede direktør i Benjamin Ait Ahmet første gang, hvor Fagbladet FOA interviewede ham om DK-Plejes samarbejde med kommunen.

"Ude i Høje Taastrup har vi overholdt arbejdsklausulen. Alle medarbejdere var ansat på overenskomstlignende forhold. De var ansat som funktionærer," siger han.

Men den forklaring afviser en tidligere gruppeleder i DK Pleje.

"Det er simpelthen ikke rigtigt," siger Charlotte Groth, der har haft ansvaret for Høje-Taastrup og Brøndby.

Mindst ni blev underbetalt

Hun forklarer, hvordan der godt nok var nogle medarbejdere, som var virksomhedsoverdraget, og derfor havde bedre rettigheder, men der var mindst ni medarbejdere i Høje Taastrup, der arbejdede på de almindelige DK-Pleje kontrakter uden pension eller fuld løn under sygdom. 
 
De var timelønsansatte uden betaling for overarbejde eller barns første sygedag, oplyser Charlotte Groth.

Hendes forklaring bakkes op af Betina Brøgger, der også er tidligere gruppeleder i firmaet, og de opremser uafhængigt af hinanden de samme medarbejderes navne.
 

Medarbejder klager til kommune

En aktindsigt, som FOA har fået, viser, hvordan Høje Taastrup rykkede adskillige gange for at få dokumentation for, at DK-Pleje levede op til arbejdsklausulen, men aldrig fik denne.

I Høje Taastrup klagede en frustreret ansat i DK-Pleje til kommunen, og han skrev følgende til kommunen:

"Der er simpelthen intet, der fungerer i det firma! Hvad angår arbejdsforhold, er vi nu at betragte som værende vikarer på trods af flere år med de samme borgere og opgaver. Det betyder, at vi ikke får søgnehelligdagsopsparing, sygedagpenge, pension eller kilometerpenge mellem borgerne."
 

Kommune truer med bod

I midten af marts 2016 skruede Høje Taastrup bissen på, og truede nu med muligheden for bod til firmaet, hvis de ikke sendte dokumentation for overholdelse af arbejdsklausulen. Det fremgår af aktindsigten fra kommunen.
 
Men DK-Pleje sendte stadig ikke dokumentationen. I stedet bad firmaet om at komme ud af kontrakten, selvom denne i princippet var uopsigelig frem til 2019. 
 
DK-Pleje standser i Høje-Taastrup Kommune
Kommunen accepterede at stoppe samarbejdet, fordi de ikke var interesseret i en leverandør, der hverken ønskede “et fremtidigt samarbejde med kommunen” eller leverede “en tilfredsstillende kvalitet”, står der i papirerne fra Høje-Taastrup Kommune.

DK Pleje fik lov at stoppe fra maj måned. Efterfølgende har direktør i DK-Pleje Benjamin 
Ait Ahmet over for Fagbladet FOA forklaret, at det handlede om, at firmaet på tre måneder havde tabt en halv million kroner på samarbejdet med kommunen. 
 
Direktør i DK-Pleje har sidenhen ikke ønsket at kommentere sagen, da Fagbladet FOA vendte tilbage for at få en kommentar til de tidligere gruppelederes udsagn.
 
FOA har varslet konflikt mod DK-Pleje, som vil træde i kraft 1. september 2016.
 
 
 

Arbejdsklausuler

En del kommuner har lavet regler mod social dumping, der betyder, at private leverandører skal sikre “løn, arbejdstid og andre arbejdsvilkår, som ikke er mindre gunstige end dem, der gælder for arbejde af samme art i henhold til en kollektiv overenskomst inden for det pågældende faglige område.” Ordlyden varierer en smule men indholdet er det samme. Kommunerne Lyngby-Taarbæk, Brøndby og Høje-Taastrup har alle indført arbejdsklausuler.

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev