Annonce

Dorte Kathrin Pedersen til venstre, Conny Bergmann Nielsen til højre

Tema: Vold i psykiatrien

Beboer fra bosted anholdt: Personalet er lettede

Personalet på bostedet Visborggaard er lettede over, at beboeren, der tidligere forsøgte at kvæle sosu-assistent Dorte Kathrin Pedersen torsdag, er blevet anholdt. 

Annonce

Social- og sundhedsassistent Dorte Kathrin Pedersen (tv.) blev for tre uger siden forsøgt kvalt af en beboer på bostedet Visborggaard. Nu er beboeren blevet anholdt - til stor lettelse for personalet. Michael Bo Rasmussen/Baghuset

Af Sisse Nedergaard Jensen
Journalist

Annonce

En beboer fra bostedet Visborggaard er torsdag blevet anholdt. Det sker, efter han for knap tre uger siden forsøgte at kvæle social- og sundhedsassistent Dorte Kathrin Pedersen. 

Læs også: Sosu-assistent forsøgt kvalt:”Jeg skal fandme ikke dø sådan her”

"Der er kommet nye oplysninger frem i sagen. Blandt andet i forbindelse med, at vi har afhørt nogle flere af de forurettede mere grundigt. Og det er på baggrund af de afhøringer, at vi af hensyn til de forurettede har valgt at anholde personen efterfølgende," siger leder af lokal efterforskning ved Lokalpolitiet i Himmerland Carsten Straszek til
TV2 Nord. 
 
Den anholdte er sigtet for kvalificeret vold, som betyder vold af særlig farlig eller brutal karakter. Han skal fremstilles i grundlovsforhør fredag, hvor dommeren skal vurdere, om han skal fængsles – i så fald i et arresthus eller på en lukket afdeling.
 

Lettet personale

Personalet på bostedet fik beskeden i går. 
 
"Mine kolleger og jeg er meget lettede over, at han ikke kommer tilbage til Visborggaard. Det var rart at blive taget alvorligt," siger social- og sundhedsassistent Dorte Kathrin Pedersen til Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev