Annonce

En gruppe børnehavebørn er på tur.

Debat: Er frivillige en hjælp eller et problem i daginstitutioner?

FOAs medlemmer er uenige om, hvorvidt det er en god idé med frivillige i daginstitutionerne. I en undersøgelse er svaret, at frivillige 'forbedrer hverdagen for børnene', mens det bliver et nej tak på Facebook.

Annonce

Frivillige i daginstitutioner deltager blandt andet i ture ud af huset, svarer FOA'ere i en medlemsundersøgelse. Men står det til medlemmerne på Facebook, skal der ikke flere frivillige, som børne- og undervisningsminsteren ellers foreslår. Colourbox

Af Sisse Nedergaard Jensen
Journalist

Annonce

Flere frivillige skal hjælpe til i landets daginstitutioner, mener børne- og undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V). 
 
"De frivillige skal ikke erstatte pædagoger. De skal være ekstra hænder, som sikrer, at man kan nå længere med de samme ressourcer," siger Ellen Trane Nørby til Jyllands-Posten.
 
I dag oplever 13 procent af FOAs medlemmer, som er ansat på daginstitutioner og i SFO’er, at der bliver udført frivilligt arbejde. Det viser en medlemsundersøgelse blandt FOAs medlemmer fra 2016. 
 
Knap hver fjerde oplyser, at de frivillige løser flere opgaver i dag end for to år siden. 
 

Frivillige forbedrer hverdagen

De frivillige kræfter hjælper blandt andet med til at rydde op og vedligeholde legepladsen, at læse højt for børnene, spille spil og ved at deltage i ture uden for huset.
 
Størstedelen svarer i undersøgelsen, at det er med til at forbedre hverdagen for børnene, og at samarbejdet mellem de frivillige og personalet fungerer godt.
 

Nej til flere frivillige

Noget anderledes reaktion har FOAs medlemmer på Facebook. De mener ikke, at børne- og undervisningsministerens forslag med flere frivillige i daginstitutionerne er en god idé. 

Hvad mener du? Deltag i debatten på FOAs Facebookside.

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev