Annonce

Pressefoto af Sophie Løhde

"Sundhedsministeren kender ikke hverdagen på plejehjem"


FOAs medlemmer raser på Facebook, efter Sundhedsminister Sophie Løhde til Berlingske har udtalt, at hun vil gøre op med "hotel-tankegangen" på landets plejehjem. 

Annonce

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde vil gøre op med "hotel-tankegangen" på plejehjemme. Den udtalelse får FOAs medlemmer op i det røde felt på Facebook. Pressebillede

Af Sisse Nedergaard Jensen
Journalist

Annonce

De ældre skal i større udstrækning inddrages i hverdagens praktiske gøremål på landets plejehjem, udtaler Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde til Berlingske.

"Der er brug for et opgør med den hoteltankegang, der hersker på nogle plejehjem, hvor man kan gå rundt i morgenkåbe og sutsko hele dagen, og hvor der i det hele taget ikke rigtigt sker noget. Plejehjemmene skal blive bedre til at inddrage ældre og gøre brug af de ressourcer, hvert enkelt menneske besidder. Man behøver måske ikke at skrælle en hel gryde kartofler, men så nogle stykker – eller hjælpe til med at dække bord," siger Sophie Løhde til Berlingske. 

Læs også: Minister til ældre: Drop morgenkåben og kom i arbejdstøjet

Det har fået FOAs medlemmer til tasterne på Facebook. Flere af dem raser over, at ministeren ikke aner, hvordan virkeligheden er ude på plejehjemmene.

Hvad mener du om Sundheds- og ældreministerens udtalelse? Deltag i debatten på FOAs Facebook-side.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev