Annonce

Et socialpsykiatrisk bosted

Tema: Vold i psykiatrien

Rapport afslører: Kommune talte usandt om drab på bosted

Københavns Kommune har givet borgere og regeringen usande oplysninger om risikovurderinger og politi, efter en ansat blev dræbt på et bosted i 2013. Det fastslår to rapporter ifølge Metroxpress.

Annonce

En skizofren mand dræbte i december 2013 en sosu-assistent på bostedet Ringbo, som hører under Københavns Kommune. Erik Refner/Scanpix

Af Signe Højgaard
Journalist

Annonce

Københavns socialborgmester, Jesper Christensen (S), undskylder, at kommunen har talt usandt til både borgere og minister, efter en 72-årig skizofren mand i december 2013 dræbte den 37-årige sosu-assistent Dorthe Christiansen med en kniv.
Det skriver Metroxpress.
 
"Det er uheldigt, at vi har givet upræcise og fejloplysninger. Vi har indskærpet og beklager, siger Jesper Christensen til avisen.
 

Fortrolige rapporter afslører usandheder

Gratisavisen i dag kan afsløre indholdet af to fortrolige rapporter fra kommunens borgerrådgiver og advokatfirmaet Norrbom Vinding. Den første rapport fra januar 2016 slår ifølge Metroxpress fast, at kommunens ledelse har talt usandt i pressen, til Folketinget og Socialministeriet.
 
Det var ikke korrekt, at der var foretaget risikovurderinger, og kommunen havde talt usandt om antallet af politianmeldelser på Ringbo.
 
Advokatrapporten kritiserer flere navngivne medarbejdere, men fastslår, at man ikke kan placere et tjenstligt ansvar, blandt andet fordi den daværende direktør, Anette Laigaard, er stoppet den 1. marts.
 
Hun ønsker ikke at kommentere sagen over for Metroxpress. Kommunen har siden skrevet en undskyldning til Socialministeriet.
 

Rystet FOA-formand

Formanden for FOA, Dennis Kristensen, beder om et møde:

"Jeg er rystet. Det, som står i rapporten, er i direkte modstrid med, hvad embedsmænd har sagt til os. Jeg har brug for et møde med borgmesteren, hvor jeg kan se ham i øjnene, så jeg kan se, om man kan stole på det, kommunen siger. Nu har vi lige haft et drab mere i marts. Talte de også usandt her," siger Dennis Kristensen til Metroxpress. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev