Annonce

Kvinde i rød kjole og med mørkt, langt hår giver hånd til kvinde i blomstret bluse med mørkt, langt hår.

Tema: Vold i psykiatrien

FOA-Mia til kaffe hos ministeren

Repræsentant for Lindegården i Roskilde Mia Kristina Hansen
var torsdag til kaffe hos sundheds- og ældreminister Sophie Løhde for at fortælle om forholdene på de socialpsykiatriske bosteder.

Annonce

Socialpædagog Mia Kristina Hansen var inviteret til møde med sundheds- og ældreminister Sophie Løhde for at give hende input til, hvordan forholdene på landets bosteder kan forbedres. Tue Wettergreen-Paltorp

Af Rikke Jung Rasmussen
Journalist

Annonce

Der var kram og store smil, da socialpædagog Mia Kristina Hansen var til kaffe-møde med sundheds- og ældreminister Sophie Løhde torsdag eftermiddag.

Formålet med kaffe-invitationen var, at ministeren skulle have input til, hvordan man kan styrke samarbejdet på tværs af den regionale og kommunale psykiatri og forebygge vold på de socialpsykiatriske bosteder.

"Jeg er optaget af, at de medarbejdere, som arbejder med mennesker med psykiske lidelser, trygt kan gå på arbejde. Derfor er det også helt naturligt, at jeg lytter til dem, der til daglig arbejder i psykiatrien,” siger Sophie Løhde, som glæder sig over, at Mia Kristina Hansen tog imod invitationen.

Læs også: ”Vivis død må ikke blive glemt”

300 personlige historier

Med til mødet havde Mia Kristina Hansen en mappe med cirka 300 mails fra borgere, pårørende og ansatte, som oplever problemer med forholdene på bostederne.

Blandt andet fortæller en pårørende, at hans far, som var psykisk syg, begik selvmord, fordi han ikke fik den hjælp, han havde brug for. Og en bror til en psykisk syg, der selv har fået kræft, skriver om frygten for, hvem der skal tage sig af hans familiemedlem, hvis han selv dør.

For Mia Kristina Hansen var det vigtigt at fortælle ministeren om de frustrationer og den utryghed, der opstår, når man ikke kan hjælpe de mennesker, der har behov for det.

Læs også: Suzanne fik PTSD: Jeg er blevet slået, sparket og forsøgt stranguleret

Kæmpe ære

"Jeg ser mig selv som en repræsentant for medarbejdere over hele landet, der har de samme oplevelser som jeg. Og så er det da en kæmpe ære at blive inviteret til kaffe hos ministeren," tilføjer hun.

Om det lykkedes at få ændret den politiske retning med kaffe-mødet er dog endnu for tidligt at sige.

"Jeg synes, at ministeren var god til at lytte. Og så var vi enige om, at de fleste brugere får de rigtige tilbud, men at der er en lille gruppe, som har brug for andre løsninger. Jeg synes, at der var velvilje at spore, men om der er handling bag, får vi at se,” siger Mia Kristina Hansen.

Regeringen vil til august komme med et udspil, der skal forbedre forholdene i psykiatrien. Hvorvidt, der er afsat penge til formålet, er endnu uvist.

Læs også: Trods utryghed og vold var det først efter drab, at tilsyn greb ind

Kvinde med langt, mørkt hår viser en gave frem, hvor der står Til Sophie fra Mia'.
En pakke med cirka 300 mails fra borgere, pårørende og ansatte. Det var, hvad socialpædagog på Lindegården Mia Kristina Hansen havde med til kaffemøde med sundheds- og ældreminister Sophie Løhde. Tue Wettergreen-Paltorp

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev