Annonce

Kvinde med langt hår i næsten-profil

Renée Toft Simonsen: Stop kontrollen med de ansatte


Medarbejderne i børnepasning og ældrepleje skal have nye rammer. Mistilliden til deres arbejde skal væk. Det mener tidligere fotomodel, nu psykolog og forfatter Renée Toft Simonsen.    

Annonce

Renée Toft Simonsen er psykolog og rådgiver på delebarn.dk, som hun er medstifter af. Hun er forfatter bl.a. til børnebøgerne om Karla og tidligere international fotomodel. delebarn.dk

Af Finn Danielsen
Journalist

Annonce

Samfundets behandling af børn og ældre kan få Renée Toft Simonsen, psykolog, forfatter og tidligere topmodel, op i det røde felt.

Hun synes, at vi har fået en alt for teoretisk tilgang til de to grupper, der er sårbare og har svært ved at forsvare sig selv.

"Det hele handler om kroner og øre og styres af politikere og cand. polit.ere. Og de gider ikke høre på fagfolkene, som jo bare er dem, der er der hver dag,” siger Renée Toft Simonsen til Fagbladet FOA.

Mistillid er styrende

Renée Toft Simonsen er overbevist om, at medarbejderne på plejehjem og i daginstitutioner gør deres allerbedste, men de har brug for nogle helt andre rammer.

Hun vil af med al kontrollen og mistilliden til de ansatte.

"Man kværner bare henover dem. De bliver rendt over ende og får at vide, hvad de skal gøre, og hvordan de skal nå det. Vi styrer med mistillid, og det skal vi til livs."

Ældre umyndiggøres

Renée Toft Simonsen mener, at det er tænkningen, den er gal med, både når det handler om børn og ældre. Og så hjælper det ikke alverden, at politikerne for eksempel afsætter en værdighedsmilliard til ældreplejen.

"Min mors mand er kommet på plejehjem. Dagens indhold for ham er at få sine smagsløg pirret, men det kan jo være det samme, hvis han får serveret en gang smags- og duftløst ruskomsnusk-rodsammen i plastikindpakning. Det er sgu ikke værdigt."

Ældre bliver umyndiggjort på plejehjemmene, mener Renée Toft Simonsen, og hun synes ikke, det er i orden.

"Vi behandler jo gamle, som var de en helt anden race, siger hun og tilføjer grinende: ”Og vi er der selv lige om lidt."

Det hele handler om kroner og øre og styres af politikere og cand.polit.ere.

Renée Toft Simonsen

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev