Annonce

Hånd med kniv.

Tema: Vold i psykiatrien

Ansat overfaldet med kniv på bosted

En beboer på et psykiatrisk bosted gik med en kniv til angreb på en ansat. Overfaldet skete natten til tirsdag, skriver Avisen.dk

Annonce

En beboer overfaldt natten til tirsdag en medarbejder på bostedet Sundbygård med kniv. Colourbox

Af Signe Højgaard
Journalist

Annonce

En vikar på Bocentret Sundbygård i København er blevet overfaldet med en kniv af en beboer. Det skriver Avisen.dk

Situationen eskalerede, da beboeren mandag aften havde bedt om at blive indlagt på Psykiatrisk Center Amager, der ligger i nærheden af Sundbygård.

Borgeren gik derefter hjem, hentede en kniv på sit værelse og overfaldt senere på aftenen en af de to medarbejdere, der var på vagt, oplyser Københavns Kommune til Avisen.dk.

Der skete kun mindre snitskader, da medarbejderen afværgede overfaldet med armene. Kollegaen hjalp med at få kniven fra borgeren og fastholdt vedkommende indtil politiet ankom. 

Læs også: "Rystende": Endnu en ansat knivoverfaldet på bosted

Langt fra første overfald

Borgeren har ikke tidligere været aggressiv eller handlet personfarligt, oplyser Flemming Platz, der er pressechef i Københavns Kommunes socialforvaltning, til Avisen.dk. 

Det er langt fra første gang medarbejdere bliver knivoverfaldet på landets bosteder. I løbet af de sidste fem år har fire ansatte mistet livet. Senest blev social – og sundhedsassistent Vivi Nielsen slået ihjel på bostedet Lindegården.

Borgmester efterlyser knivforbud

Socialborgmester i København, Jesper Christensen (S), er bekymret over situationen. 

"Vi har desværre været vidne til et nyt knivoverfald på et af vores bosteder i nat. Heldigvis skete der kun mindre skader, men det er en rystende oplevelse for medarbejderne. Og det bekymrer mig, at vi igen ser en sindslidende, der selv ønsker indlæggelse - men bliver afvist, hvorefter vedkommende laver voldelige overfald. Det går slet ikke," skriver han i et svar til Avisen.dk.

Han skriver videre:

"Jeg håber, at dette kan medvirke til at vi kan få ændret loven, så vi kan forbyde knive i beboernes hjem på bostederne. Det kan vi ikke i dag, og det er en helt uholdbar situation. Det håber jeg de fleste kan indse."

FOA-formand frygter ny tragedie

FOAs forbundsformand Dennis Kristensen mener, at sagen udstiller, at de livsfarlige arbejdsforhold på landets socialpsykiatriske bosteder hænger nøje sammen med mangel på sengepladser i regionerne til alvorligt syge og farlige mennesker. 

"Jeg er meget lettet over, at ingen kom alvorligt til skade denne gang, men det er ren og skær held. For bare to måneder siden begravede vi Vivi Nielsen. Hvis der ikke sker noget snart, kommer vi til at se endnu en tragedie,” siger han i en pressemeddelelse.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev