Annonce

En mand står med et spædbarn i sine arme, mens der sidder en kvinde på sofaen bag ham og læser i en bog

Tema: Kærlighed på jobbet

Kristina og Lasse fandt kærligheden på jobbet


Kristina og Lasse blev kærester på jobbet. Kollega-kærlighed kræver åbenhed og professionalisme – både af parret og deres kolleger, mener de.

Annonce

Lasse og Kristina gør sig umage for at tale om andet end jobbet hjemme – og med lille Elias’ ankomst blev det pludselig meget lettere. Mikkel Østergaard

Af Karen Greve
Journalist

Annonce

På køleskabet hjemme hos Kristina og Lasse Ell Raahede Pedersen hænger et lykønskningskort, og på køkkenbordet står et par bittesmå sutsko. For syv uger siden kom Elias nemlig til verden, og han er det lykkelige resultat af de to sosu-assistenter og FOA-medlemmer Kristina og Lasses romance. En romance, der begyndte på jobbet.

“Vi var i praktik på et herberg i Helsingør – og jeg var glad for Lasse med det samme, men der gik nogle måneder, før vi blev et par,” fortæller Kristina. Hun er 23, og han er 33, og aldersforskellen fik Lasse til at tøve, selvom Kristina gjorde, hvad hun kunne:

“Jeg plagede Lasse en hel uge om at tage med ud at bade, og da vi endelig kom af sted, var det blæsende og småkoldt, men bagefter tog vi hjem til mig, og Lasse gik først igen klokken et om natten. Stille og roligt udviklede det sig, men kun i fritiden, vi gik ikke og flirtede på arbejdet.”

Kristina smiler tilfreds. I første omgang slap parret for at tage stilling til jobbet, for Kristina blev flyttet en uge efter deres første kys, fordi der ikke var arbejde nok til to praktikanter.

“Vi nåede ikke at overveje, om vores forhold kunne give problemer, men de tanker kom til gengæld, da vi senere igen fik samme praktiksted,” siger Lasse. 
46

procent af FOAs medlemmer har oplevet, at det skabte problemer, at en leder havde en affære eller dannede par med en af deres kolleger. 28 procent har oplevet problemer i forbindelse med at to kolleger havde en affære eller dannede par. 

Kilde: Medlemsundersøgelse om parforhold og affærer, marts 2016

Nysgerrige spørgsmål

Først ventede dog endnu et skoleophold, hvor Kristina og Lasse oplevede en vældig interesse for, at de pludselig var blevet et par.

“Vi forsøgte at være adskilt på skolen, men jeg fik lynhurtigt spørgsmål fra de andre om, hvornår vi skulle have børn, det føltes ret omklamrende,” siger Kristina. 

Oplevelserne på skolen betød, at parret var i tvivl om, hvordan de skulle tackle det, da de skulle arbejde sammen i endnu en fælles praktik:

“Det var angsten for at være anderledes end de andre. Jeg blev usikker på, om de måske kunne finde på at flytte mig et andet sted hen,” fortæller Kristina.

Flirtede ikke på jobbet

Kristina og Lasse møder op uden at sige noget, men allerede efter første dag beslutter de, at ærlighed er vejen frem og fortæller om deres forhold til praktikvejlederen, der orienterer ledelsen. Uden at nogen løfter et øjenbryn.

“På plejecentret var alle professionelle. De havde prøvet det før, og vi gjorde selv alt for at være professionelle på arbejdet. Vi rendte ikke rundt og kyssede, og vi talte ikke om private ting, når vi var på arbejde,” siger Kristina.

Kristina og Lasse arbejder ikke sammen mere. Det er mest en tilfældighed, måske kunne de finde på det igen. Hvis der er en åben kultur på arbejdspladsen i forhold til at tackle ægtepar – selvfølgelig. For gift er de også blevet – 11. november sidste år med Elias i Kristinas mave.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev