Annonce

En mand og en dame sidder på en bænk, med ryggen til kameraet og kigger op på himlen. Manden er iført blå dunjakke og damen bærer en grå hættetrøje

Tema: Kærlighed på jobbet

Knap hver 10. scorer på jobbet


Sladder, konflikter og forskelsbehandling er nogle af de risici, der kan være ved kæresteri på jobbet, mener FOAs medlemmer.

Annonce

Kærligheden blomstrer på FOA-medlemmernes arbejdspladser. Mikkel Østergaard

Af Karen Greve
Journalist

Annonce

Amorinerne svirrer blandt FOAs medlemmer, hvor knap hver 10. har haft et forhold til en kollega. Det viser en ny medlemsundersøgelse.

Meningerne omkring kærlighed på jobbet er delte. 28 procent af FOAs medlemmer har oplevet, at kærester eller ægtepar på samme arbejdsplads skaber problemer, og 46 procent har negative erfaringer med forhold mellem ledere og medarbejdere. De peger på sladder, konflikter og forskelsbehandling som konsekvenser.

Erhvervspsykolog Stina Ørgård nikker genkendende til, at kærlighed på jobbet kan fylde negativt for kolleger, især forhold hvor en leder er involveret:

“Det er klart mest problematisk med parforhold mellem chef og medarbejder. Der er større risiko for, at der opstår tanker om særbehandling som for eksempel en bedre vagtplan, flere kurser eller at parret udveksler informationer, som får negativ indflydelse på kolleger,” siger hun.
14

procent af medlemmerne fra Teknik- og Servicesektoren har på et tidspunkt haft en affære eller dannet par med en kollega. Det samme gælder for 13 procent i Pædagogisk Sektor, 8 procent i Kost- og Servicesektoren og 7 procent i Social- og Sundhedssektoren

Kilde: Medlemsundersøgelse om parforhold og affærer, marts 2016, 5.139 deltog

Gå direkte til parret

Det er helt reelt at opleve en negativ stemning som følge af et internt parforhold, men Stina Ørgård advarer mod straks at fare frem:

“Jeg oplever ofte medarbejdere viderebringe historier eller reagere på en følelse, de ikke har fået tænkt over. Man skal tænke sig om, inden man går til tillidsrepræsentanten med en klage over to kolleger.” Arbejdsmiljøkonsulent i FOA Charlotte Bredal er enig.

“Gå direkte til parret og sig, at du glæder dig over deres lykke, men har brug for at høre, hvordan de har tænkt sig at tackle samarbejdet med jer andre. Det er bedre at tale med dem direkte.”

Fakta: Top 3 over problemer med kollega-kærlighed

  • 70% mener, at det giver sladder på arbejdspladsen
  • 50% oplever, at det giver dårlig stemning
  • 41% mener, at kærestepar skaber samarbejdsproblemer

Kilde: Medlemsundersøgelse om parforhold og affærer, marts 2016, 5.139 deltog

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev