Annonce

Kvinde og mand i gang med at undersøge bygning for nedslidningsskader

Host og hark er hverdag på faldefærdig skole

Mens Hyltebjerg Skole venter på en større renovering, bliver personalet syge af manglende ventilation og fugt.

Annonce

"En enkelt sten, der skal mures op, kan hurtigt blive til en indvendig fugtskade, hvis ikke reparationen bliver lavet med det samme," fortæller teknisk ejendomsleder Lena Drasbeck, her sammen med kollegaen Jan Rasmussen. Jørgen True

Af Stine Mørkeberg
Journalist

Annonce

Hyltebjerg Skole  i Københavns Kommune er en af landets mange nedslidte kommunale bygninger, og det er en snottet og hostende Lena Drasbeck, der tager imod, da Fagbladet FOA kommer på besøg.

Forkølelser og andre sygdomme har været en mere eller mindre permanent tilstand, siden hun startede i sit nye job som teknisk ejendomsleder på skolen i november sidste år.

“Man kan mærke, at her er et dårligt indeklima på grund af manglende ventilation og fugt. Både lærere og det øvrige personale går og hoster og harker og har hovedpine. Jeg har haft lungebetændelse tre gange på fem måneder, og jeg har aldrig tidligere haft det,” siger Lena Drasbeck.

Utilfredsstillende hovsaløsninger

Da hun viser rundt på den gamle skole fra 1950’erne, bliver det da også tydeligt, at der er mange steder, hvor fugten har rige muligheder for at sætte sig. Der er huller i murene, utætte tagrender og slidte tagplader.

Skolen står da også over for en helhedsrenovering inden for de næste år. Men selvom Lena glæder sig til den, så kommer den lige sent nok, mener hun.

“Når man ignorerer problemerne så længe, griber de jo om sig, og så bliver renoveringen måske ti gange dyrere,” undrer Lena Drasbeck sig.

Vinduerne er så faldefærdige og rådne, at det tekniske personale har været nødt til at skrue dem fast, så de ikke falder ud, når børnene åbner dem.

“Det er utilfredsstillende at lave den slags hovsaløsninger, som ikke holder i længden,” oplever Lenas kollega Jan Rasmussen, der er teknisk servicemedarbejder på skolen.

Eleverne får hovedpine

I frikvarteret møder vi Karina Leisin, der er lærer på skolen og på vej til sin næste time. Hun kan fortælle, at det dårlige indeklima ikke kun går ud over personalet.

“Min 6. klasse klager over ondt i hovedet, hver gang vi er i computerrummet og ofte også i klasseværelset,” siger hun.

Skolens personale har endnu ikke fået besked om, hvornår den forestående helhedsrenovering går i gang.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev