Annonce

Tema: Sociale medier

Gør et godt indtryk på Facebook


Hvis du bruger tid på at pleje dit online omdømme, står du stærkere overfor arbejdsgivere, kolleger og borgere.

Annonce

I Danmark er der mere end 3,5 millioner brugere af Facebook, så der er stor sandsynlighed for at møde din chef, dine kollegaer og borgerne, men det skal ikke skræmme dig væk. Johnny Frederiksen

Af Johnny Frederiksen
Videojournalist

Annonce

”Har du googlet dig selv for nylig? Du vil opdage at de første søge-resultater er dine sociale profiler – sådan er det i hvert fald for de fleste, og for de fleste er første resultat Facebook-profilen." Sådan siger social medie redaktør i FOA Thea Bohm og tilføjer:

”De data, du efterlader, når du slår indhold op, deler og kommenterer indhold, fortæller en masse om hvem du er, hvad der interesserer dig, og ikke mindst om du er god til at være diskret. Det kaldes dine digital fodspor. Og dine digitale fodspor viser et slags digitalt CV – dit online omdømme.” 
 

Arbejdsgiverne tjekker dig ud

I USA og inden for visse brancher i Danmark rekrutteres nye medarbejdere direkte fra sociale medier. Stillingen slås ikke op, men de rette kandidater findes ved en søgning på blandt andet Facebook og LinkedIn. 
 
Konsulentfirmaet Deloitte har i en undersøgelse kortlagt, at mere end 400.000 danskere i 2015 blev kontaktet af en virksomhed med henblik på ansættelse.
 
”Sådan er det højst sandsynligt ikke inden for dit fagområde, men du kan være så godt som sikker på, at en arbejdsgiver vil tjekke dig ud, inden du kommer til samtale på et nyt job,” siger social medie redaktør i FOA Thea Bohm og tilføjer: 
 
”Mange arbejdsgivere tjekker jævnligt deres medarbejderes sociale profiler for at sikre sig, at medarbejderne ikke efterlader digitale fodspor, der omhandler arbejdspladsen.”
 

Vidste du, at?

Navne er noget af det, der googles allermest. Og de første resultater, der dukker op, når man søger på et navn, er de sociale profiler. 
81% af danskerne er på et eller flere sociale medier og bruger i gennemsnitsnit mere end én time om ugen på Facebook.
62% af danskerne er på Facebook dagligt.
87% af alle teenagere er på Facebook dagligt.
Kilde: DR og Astridhaug.dk

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev