Annonce

Tre gule ambulancer fra Bios.

Ambulancereddere blæser på økonomisk bonus

Overskudsdeling og kontant bonus på 50.000 kroner tiltrækker ikke reddere til det hollandske ambulanceselskab Bios.

Annonce

Der er stadigvæk mange ubemandede ambulancer hos Bios i Region Syd. Claus Fisker/Scanpix

Af Johnny Frederiksen
Videojournalist

Annonce

For få uger siden lokkede ambulanceselskabet Bios reddere til Region Syddanmark med en kontant bonus på 50.000 kroner for at skrive kontrakt på minimum 12 måneder.
 
En af forudsætningerne for den kontante bonus var skiftende arbejdstider på skiftende stationer i Sønderjylland og på Fyn.
 
Samtidig tilbød selskabet de nuværende ansatte en del af et eventuelt overskud, hvis de stadigvæk var ansat i firmaet ved udgangen af 2017. Men lige lidt har det hjulpet det hårdt plagede ambulancefirma.
 
Direktør i Bios, Morten Hansen, siger til Fagbladet FOA, at redderne ”nok ikke er derude”.
 
 ”Vi prøvede med bonustiltaget at fiske efter kvalificerede ambulancefolk, men der er ikke nogen, der er bidt på,” tilføjer han.
 

Læs også: Lokker nye ansatte med bonus på 50.000 kroner 

Langt fra idealbemandingen

Aftalen imellem Bios og Region Syddanmark lyder på 550 reddere, hvis selskabet skal leve op til det antal af ambulancer, som var kravet.
 
Midt i februar var antallet af fultidsansatte reddere kun på 493. Det er et tal, som ifølge Morten Hansen ikke har rykket sig.
 
”Vi har haft en lille afgang af reddere, men der er også kommet nye til på faste døgnvagter, på faste stationer, så lige nu ligger vi stabilt,” siger direktøren til Fagbladet FOA.
 
De faste døgnvagter på faste stationer, som er blevet ansat på det seneste, er ikke omfattet af bonusordningen på 50.000 kroner. Her satser Bios på reddere, der allerede er bosat i nærheden af de pågældende stationer.
 
Men ifølge Bios-direktøren, har der ikke været nok lokalt bosatte reddere, der har haft lyst til at skifte til det hollandske ambulanceselskab, da de overtog ambulancedriften på Fyn og i Sønderjylland i september 2015.
 
Ifølge TV2 Fyn modtog Bios en bod på 4,5 mio. kroner. for ikke leve op til beredskabskravet i januar måned 2016.
 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev