Annonce

Et portrætbillede af social- og sundhedshjælper Kate Vibeke Nielsen.

Medlem får seks ugers løn efter klage

Det kan betale sig at klage, hvis du ikke er tilfreds med den vejledning, du har fået fra FOA. Det viser en afgørelse fra FOAs klageinstans, der giver medlemmet medhold.

Annonce

Social- og sundhedshjælper Kate Vibeke Nielsen har klaget over fejlagtig vejledning fra sin lokale FOA-afdeling. FOA Randers betaler hende nu seks ugers løn. Niels Åge Skovbo

Af Linda Gjaldbæk Hansen
Journalist

Annonce

Kate Vibeke Nielsen har fået medhold i, at hendes lokale FOA-afdeling skal betale hende seks ugers løn efter fejlagtig vejledning. Det er FOAs egen klageinstans, der har ført sagen.

”Jeg er selvfølgelig rigtig glad for afgørelsen, for det har fyldt meget for mig, at jeg i en periode har stået uden indkomst, og at jeg ikke vidste, hvad der skulle ske,” siger Kate Vibeke Nielsen til Fagbladet FOA.

Sagen begyndte, da social- og sundhedshjælperen i december 2013 fik bevilget orlov med løn af sin arbejdsgiver, Favrskov Kommune, så hun kunne tage uddannelsen som sundhedsservicesekretær fra den 2. januar 2014.

Rod i datoer

Uddannelsen sluttede 2. oktober 2015, men den medarbejder, der hjalp med at skrive ansøgningen om orlov hos FOA Randers, fik sendt en forkert slutdato af sted til kommunen; nemlig allerede den 30. juli 2015.

Da dato-fejlen blev opdaget, skrev medarbejderen fra FOA Randers straks til kommunen for at gøre opmærksom på, at uddannelsesperioden skulle forlænges. 

Kommunen ønskede imidlertid ikke at forlænge perioden for orlov med løn. I mellemtiden havde kommunen truffet en generel beslutning om ikke længere at give orlov med løn til uddannelse uden for det fagområde, hvor en medarbejder normalt arbejder. Det var netop tilfældet for Kate Vibeke Nielsen.

Betaler seks ugers løn

Hos FOA Randers tager formand Inge-Lise Christensen dommen til efterretning.

”Vi har aldrig haft sådan en sag før, og jeg håber heller ikke, at vi får det igen. Sagen har lært os, at vi skal være ekstra opmærksomme, når vi rådgiver og hjælper vores medlemmer. Det er vi selvfølgelig altid, men det gælder især, når der som her er en tredjepart (Favrskov Kommune, red.) involveret,” siger hun til Fagbladet FOA.

FOA Randers udbetalte efter klageinstansens afgørelse, hvad der svarer til seks ugers løn i erstatning. I Kate Vibeke Nielsens tilfælde er det i runde tal 38.000 kroner. Det svarer til lønnen i de seks ugers ferie, hun brugte for at afkorte den periode, hvor hun ikke havde nogen indkomst.

”Jeg følte lidt, at jeg blev presset til at bruge min ferie, da det gik op for dem (både FOA Randers og Favrskov Kommune, red.), at der var rod i slutdatoen for min uddannelse. Derfor er jeg glad for, at jeg nu får de penge igen,” siger 47-årige Kate Vibeke Nielsen.

Hun er i dag sygemeldt fra sit arbejde som social- og sundhedshjælper i hjemmeplejen i Favrskov Kommune, men håber, at hun snart kan begynde at søge nyt arbejde som sundhedsservicesekretær.

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev