Annonce

Ældre kvinde sidder i lænestol, mens hjemmeplejen støvsuger

FOA-job er de hårdeste


Dagplejere, rengøringsassistenter, social- og sundhedspersonale og mange andre af FOAs faggrupper bestrider nogle af de mest fysisk anstrengende jobs herhjemme.

Annonce

Manglende tid gør det svært at udføre alle arbejdsstillinger korrekt. Det en del af forklaringen på, at mange FOA-medlemmer vurderer, at de har et fysisk arbejdsmiljø, der er hårdere end andres. Colourbox

Af Linda Gjaldbæk Hansen
Journalist

Annonce

Det viser en ny undersøgelse, FOA har lavet blandt 2.321 repræsentativt udvalgte medlemmer. De vurderer selv, at deres arbejde er mere belastende end andre faggruppers.

I undersøgelsen er medlemmerne blevet bedt om at sætte tal på, hvor stor en belastning de er blevet udsat for gennem deres arbejde i løbet af det seneste år.

FOAs medlemmer har vurderet, hvor fysisk hårdt de opfatter deres arbejde på en skala fra 0-10, hvor ’10’ svarer til, at de opfatter deres arbejde som maksimalt fysisk hårdt, mens ’0’ betyder, at de ikke opfatter deres arbejde som fysisk hårdt.

Næsten dobbelt så hårdt

Det samme har Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) tidligere spurgt et repræsentativt udsnit af alle danske lønmodtagere om.

De satte gennemsnitligt kryds ved 3,3, viser den seneste arbejdsmiljø- og helbredsundersøgelse fra NFA fra 2014.

Scoren er dog næsten dobbelt så højt, når det drejer sig om FOAs medlemmer, der i medlemsundersøgelsen gennemsnitligt vurderer deres arbejdsbelastning til 6,4.

På FOAs Facebookside giver medlemmerne bud på, hvad der kan være årsag til det fysisk hårde arbejdsmiljø.

Grafikken i artiklen er desværre ikke længere funktionsdygtig. Det beklager vi.


Hvad mener du? Deltag i debatten på FOAs Facebookside

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev