Annonce

Portræt af mand, der sidder ved et bord foran sit hus.

Tema: Konkurser i private plejefirmaer

FOA redder julen for konkursramte


November-lønnen er sikret for de medlemmer, der var ansat hos det konkursramte IMS Service.

Annonce

Jens Nielsen, formand for FOA Frederikshavn, er glad for, at ingen medlemmer skal mangle penge op mod jul efter konkursen hos det private plejefirma IMS Service. Helen K. Christensen, FOA

Af Linda Gjaldbæk Hansen
Journalist

Annonce

Det bliver jul i år. Også for de knap 30 medlemmer, der indtil fredag den 27. november var ansat hos det nu konkursramte private plejefirma IMS Service, der har ydet personlig pleje og praktisk hjælp til ældre borgere i Frederikshavn Kommune.

Læs også artiklen: Ansat om ny konkurs: ”Synd for borgerne”

”Vi har valgt at sikre medlemmernes løn for november måned. Vi kan jo ikke lade dem gå julen i møde på den her måde,” siger Jens Nielsen, der er formand for FOA Frederikshavn, til Fagbladet FOA.

Muligheden for at låne penge direkte af FOA Frederikshavn sker helt ekstraordinært som en straks-udbetaling, hvor der normalt ved konkurser ville gå op til tre uger, inden pengene var på medlemmernes konto.

Løn forsørger tre

For social- og sundhedshjælper Sanne Nyholm Thomsen har muligheden for at låne penge stor betydning.

”Jeg fik et kæmpe sug i maven, da vi fik at vide, at firmaet var gået konkurs. Jeg er alene med tre børn, hvor de to stadig bor hjemme, så vi er meget afhængige af min løn,” siger hun.

Mandag eftermiddag holdt FOA Frederikshavn et møde for alle ansatte fra det konkursramte IMS Service, hvor de blandt andet fik forklaret muligheden for at låne penge direkte.

Usikkerhed vendt til ro

”Jeg har aldrig prøvet en konkurs før og vidste ikke, hvordan jeg skulle forholde mig. Derfor var det dejligt at få sikkerhed for min løn, så jeg ved, at jeg kan betale mine regninger,” siger 49-årige Sanne Nyholm Thomsen.

Den kommende højtid har også været afgørende for, at FOA Frederikshavn har taget beslutningen om at tilbyde medlemmerne muligheden for at få en straks-udbetaling.

”Normalt skal medlemmerne underskrive en låne-erklæring, hvor a-kassen dækker op til den højeste dagpengesats, og vi dækker resten. Men sådan en procedure tager alt for lang tid at gennemgå så kort tid før jul, så derfor har vi valgt den anden fremgangsmåde,” siger Jens Nielsen.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev