Annonce

Kvinde med lyst hår og blå trøje står og smiler

FOA-kvinde til tops i LO


Til i dag var hun forbundssekretær i FOA. Nu er Nanna Højlund med i LOs topledelse

Annonce

Tidligere forbundssekretær i FOA Nanna Højlund er netop valgt til toppost i LO og lover at kæmpe for ligeløn og ligestilling. Tue Wettergreen-Paltorp

Af Rikke Jung Rasmussen
Journalist

Annonce

Mindre ulighed samt mere ligeløn og faglig anerkendelse er nogle af de emner, som Nanna Højlund vil kæmpe for i LO-toppen.

Ind til i dag har hun været forbundssekretær i FOA, men hun er netop blevet valgt som en af fire næstformand i LO. Sammen med den nyvalgte formand Lizette Risgaard udgør de LOs øverste ledelse.

Ligeløn rykker op

FOAs tilstedeværelse i LO-toppen vil få betydning for dagsordenen i LO, mener Nanna Højlund.

"Det betyder meget, når ligestillingen ligger i det faglige dna, og det gør den hos mig. For ligestilling og ligeløn har det med at blive glemt. Ikke bare Lizette og jeg, men hele LO har en forpligtelse til, at ligelønnen rykker op på dagsordenen. Det skal jeg love at minde mine nye kolleger om," siger hun til Fagbladet FOA.

Hendes faglige rygsæk er fyldt med FOAs dagsordener som indsatsen mod ulighed, kampen for mandeløn til kvindefag samt kampen for faglig anerkendelse.

Medlemmer skal mærke forskel

Det er Nanna Højlunds håb, at FOAs medlemmer vil få gavn af, at hun er blevet næstformand.

"Den offentlige sektor har i den grad brug for fagbevægelsens opmærksomhed. Og sammen gør fagbevægelsen absolut en forskel for den enkelte social- og sundhedsassistent og pædagogmedhjælper," siger hun.

Den nye næstformand er 54 år og har været forbundssekretær i FOA siden 2005. Tidligere har hun været en del af ledelsen i det tidligere forbund for pædagogmedhjælpere, PMF, der i 2005 blev slået sammen med FOA

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev