Annonce

Portræt af en mørkhåret kvinde med grøn natur i baggrunden

Sklerose-ramt mister sygedagpenge

35-årige Charlotte Sternbo har fået standset sine sygedagpenge til trods for, at hun har sklerose. Hun kan heller ikke få dagpenge eller kontanthjælp.

Annonce

Charlotte Sternbo har igennem 10 måneder været uden indtægt til trods for, at hun har sklerose, og ministeren har lovet, at inden syge skulle være uden forsørgelse Jørgen True

Af Signe Højgaard
Nyhedsredaktør

Annonce

Opdateret 13. oktober 2014 kl. 10.15.

Trods en alvorlig sygdom kan Charlotte Sternbo ikke få nogen former for økonomisk hjælp af det offentlige. Hun kan hverken få sygedagpenge, arbejdsløshedsdagpenge eller kontanthjælp.

”Jeg synes, at det er enormt hårdt, at jeg oven i sygdommen også skal være ramt økonomisk og ikke have min egen indtægt,” siger den tidligere pædagogmedhjælper til Fagbladet FOA.

Hun lever for tiende måned i træk af sin ægtefælles indkomst, da Guldborgsund Kommune standsende hendes sygedagpenge i januar.

Læs også: Kend din ret til fravær, hvis dit barn skal testes, i karantæne eller er coronasmittet

Ramt af sklerose

Charlotte Sternbos centralnervesystem er ramt af sklerose. Sygdommen kommer i angreb, hvor den forstyrrer hendes syn og gør hende træt. Hun bliver følelsesløs og øm som ved influenza, når hun tager sin medicin.
”Min venstre arm får angreb, hvor armen summer og snurrer. Det har givet nogle ar i centralnervesystemet, som altid vil være der. Alt, hvad man kan få af medicin mod smerterne i armen, gør kun min træthed værre,” forklarer Charlotte Sternbo.

Sidste år sendte kommunen hende i en virksomhedspraktik i en blomsterbutik. Kommunen konkluderede bagefter, at hun kunne arbejde 15-20 timer om ugen. Efter eget udsagn var det kun en enkelt af ugerne, hvor Charlotte Sternbo kom op på at klare 14 timer.

”Jeg vil rigtig gerne arbejde 12-14 timer om ugen, men jeg kan ikke klare en 37 timers arbejdsuge, uanset hvor meget jeg gerne ville,” siger Charlotte Sternbo.

10 måneder uden indtægt

Charlotte Sternbo har sammen med FOA Guldborgsund taget kampen op og klaget over kommunens beslutning om at standse sygedagpengene.
Indtil videre har hun ventet på svar i 10 måneder.

Så længe Charlotte Sternbo er for syg til at stå til rådighed for arbejdsmarkedet, kan hun ikke få arbejdsløshedsdagpenge. Kontanthjælp kan hun heller ikke få, når hun har en ægtefælle, der har et arbejde.

”Ministeren lovede, at ingen syge skulle falde igennem sikkerhedsnettet, men det har jeg ikke mærket noget til,” siger Charlotte Sternbo.

Leder af sygedagpenge og ressourceforløb i Guldborgsund Kommune Pia M. Petersen ønsker ikke at kommentere konkrete personsager, men vil kun udtale sig generelt.

"Jeg er derfor ikke nogen kommentar til denne sag," skriver hun i en mail.

Læs også: Kend din ret: Kan jeg sige nej til coronatest?


Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev