Annonce

Portræt af en mørkhåret kvinde med grøn natur i baggrunden

Charlotte fik nej til hjælp: Nu får hun fleksjob

Først mente kommunen ikke, at Charlotte Sternbo var syg nok til at få sygedagpenge. Nu får hun bevilget fleksjob.

Annonce

Charlotte Sternbo har sklerose som gør, at hun ikke kan arbejde mere end 10-12 timer om ugen. Nu har hun fået mulighed for fleksjob. Jørgen True

Af Kristine Jensen
Journalist

Annonce

I ti måneder i 2014 stod Charlotte Sternbo uden nogen økonomisk hjælp fra kommunen, fordi de havde stoppet hendes sygedagpenge, selvom hun var syg med sclerose. I december sidste år fik hun medhold i sin klage over kommunen og fik udbetalt sygedagpenge med tilbagevirkende kraft.

Nu kan hun skrive endnu en god nyhed på listen. Charlotte Sternbo er nemlig blevet godkendt til at kunne få fleksjob.

"Da jeg fik afgørelsen, var min første tanke, at hold kæft, hvor er jeg glad. Det er rart at vide, at jeg får lov at arbejde de timer, jeg kan magte, og at jeg ikke skal gå i uvished,” siger Charlotte Sternbo til Fagbladet FOA.

Kan arbejde 10-12 timer

Charlotte Sternbos centralnervesystem er ramt af sklerose. Sygdommen kommer i angreb, hvor den forstyrrer hendes syn og gør hende træt. Hun bliver følelsesløs og øm som ved influenza, når hun tager sin medicin. Det gør, at hun ikke kan arbejde mere end maksimalt 10-12 timer om ugen.

Efter at hun fik medhold i Ankestyrelsen, og kommunen måtte omstøde deres afgørelse om sygedagpenge, blev hun tilkendt et ressourceforløb og var igennem en arbejdsprøvning. I seks uger arbejdede hun i Imerco i Nykøbing Falster fire dage om ugen i tre timer.

"Det var fantastisk at møde nogle mennesker, der kunne forstå mig. Hvis jeg havde bøvl med at løfte ting på grund af min sygdom og arm, fik jeg hjælp af mine kolleger,” fortæller den tidligere pædagogmedhjælper.

Afventer kommune

Charlotte Sternbo venter nu på, at hun skal til samtale hos Guldborgsund Kommune om, hvilke muligheder hun har for at få et fleksjob. Hun er glad for, at der er kommet en afslutning på sagen.
"Jeg har været træt af den behandling, jeg har fået. På kommunen har de vist meget lidt forståelse for min sygdom, og det har været et hårdt forløb. Jeg har ikke en fast forestilling om, hvad jeg skal lave nu. Jeg vil bare gerne i arbejde og have nogle gode kolleger," siger Charlotte Sternbo.

Charlotte Sternbo tog kontakt til FOA, da kommunen valgte at stoppe hendes sygedagpenge. Det har hun ikke fortrudt.

"Jeg var på ingen måde kommet her til uden FOA Guldborgsund. Da jeg fik besked om, at kommunen ville stoppe mine sygedagpenge, kontaktede jeg min fagforening. Det har jeg aldrig prøvet før. Så fik jeg Hans Kappel i røret, og så kørte sagen derfra," siger Charlotte Sternbo.

Læs også: Sklerose-ramt mister sygedagpenge

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev