Annonce

Konkursramte mangler pensionsindbetalinger


Indbetalinger for flere måneder er pist forsvundet. Det private plejefirma Bonderosen gik konkurs tirsdag.

Annonce

Konkurs: Bonderosens medarbejdere får hjælp af FOA med de manglende pensionsindbetalinger. Sinar 2

Af Klaus Lange
Journalist

Annonce

Tidligere ansatte ved det private plejefirma Bonderosen har fået sig et grimt chok, efter virksomhedens konkurs tidligere på ugen.

Flere medarbejdere mangler nemlig pensionsindbetalinger for flere måneder tilbage. Det afslører en gennemgang af lønsedler og indbetalinger til pensionsselskabet, som Fagbladet FOA har fået indsigt i.

”Jeg vil meget gerne vide, hvor de penge er forsvundet hen. De er trukket fra lønsedlerne, men ikke indbetalt til pensionsselskabet, ” siger Lene Lindberg, formand for FOA Nordsjælland.

Mindst 20 ramt

Der er tale om et stort beløb, oplyser formanden. Mindst 20 medarbejdere savner sandsynligvis pensionsindbetalinger for februar, marts og april.

Problemet blev opdaget allerede i foråret. Aftalen var derfor, at den manglende pension blev efterreguleret på juni-lønnen.

Her optræder pensionsindbetalingerne ganske vist på lønsedlerne endnu en gang, men indbetalingerne til medarbejdernes pensionsselskab udeblev også.

Intet svar fra ejer

Fagbladet FOA har uden held forsøgt at få en kommentar fra den tidligere ejer af Bonderosen Pleje og Omsorg A/S, Sanne Andreasen. Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra kurator, der har overtaget konkursboet.

Den konkursramte virksomhed leverede indtil i tirsdag privat rengøring og hjemmehjælp til borgere i Gribskov, Halsnæs og Hørsholm Kommuner.

Det fik en brat ende, da Skat blev opmærksom på, at virksomheden skyldte dem penge, hvorefter banken smækkede kassen i, og konkursen var en realitet for Bonderosen Pleje og Omsorg A/S.

Læs også hvordan de 83 medarbejdere modtog nyheden om konkursen. Klik her.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev