Annonce

Tid til omsorg skrumper


Flere og flere FOA-medlemmer oplever, at tiden ikke slår til. Svært urimeligt, siger Dennis Kristensen.

Annonce

Især pædagogisk ansatte, men også andre af FOAs faggrupper mærker i stigende grad, at der ikke er tid til at nå alle opgaverne. Colourbox

Af Rasmus Handberg
Journalist

Annonce

Det er sjovest at holde fyraften, når dagens arbejdstjanser er ordnet.

Men nye tal fra Statens Institut for Folkesundhed viser, at hvert 8. FOA-medlem altid eller ofte har svært ved at nå alle opgaver.

Det er en stigning på 21 procent sammenlignet med en tre år ældre undersøgelse fra samme institut. Værst står det til blandt pædagogisk personale, hvor næsten hver 5. har for travlt.

Menneskelig relation forsvinder

Tallene overrasker ikke arbejdsmarkedsforsker ved Roskilde Universitet, Thomas Boje. Han fremhæver sosu’er og pædagogiske assistenter som eksempler.

”De har ikke tid til at udføre den omsorg og pleje af børn, syge eller ældre, som de tidligere havde. De får flere og flere administrative opgaver, som stjæler tiden fra deres kerneopgave. Den menneskelige relation med borgerne forsvinder,” siger han og fortsætter:

”Og det er klart, at du bliver stresset og frustreret og ikke føler, du slår til, når der ikke er tid til at udføre det arbejde, som formentlig er årsagen til, at du har valgt faget.”

Slides op

Udviklingen er ’svært urimelig’, mener FOAs forbundsformand Dennis Kristensen.

”Vi ønsker velfærd, men regningen stikkes i hovedet på de offentligt ansatte, som bliver nødt til at løbe stærkere og stærkere. De slides op,” siger han.

”Derfor bliver vi nødt til at fortælle medlemmerne, at de skal passe på sig selv. Selvom de ønsker at udføre den samme høje kvalitet som tidligere, må vi nok erkende, at det ikke længere er muligt,” siger Dennis Kristensen.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev