Annonce

Kvinde i sort-hvid træningstrøje sidder sammen med sin brune og hvide springerspaniel og kigger mod horisonten.

Højskolen gav Kirsten nyt mod

Efter sin fyring frygtede dagplejer Kirsten Kronborg overgangen til arbejdsløshed. FOA hjalp hende til betalt højskoleophold.

Annonce

Et seks ugers ophold på højskole har hjulpet Kirsten Kronborg videre, efter at hun blev fyret som dagplejer. Niels Åge Skovbo

Af Anni Heiberg
Journalist

Annonce

Det var et nedslående brev, der dumpede ind af brevsprækken fra Rebild Kommune til Kirsten Kronborg i oktober sidste år. Ni dagplejere skulle fyres på grund af faldende børnetal, og hun var en af dem.

”De tog de gamle. Vi var flere omkring 60 år. Hvad tænker de på? Vi har arbejdet for kommunen i så mange år, og så kan vi ikke få det sidste med?” siger hun til Fagbladet FOA.

57-årige Kirsten Kronborg føler sig dårligt behandlet. Hun har aldrig tænkt, hun skulle arbejde som andet end dagplejer. I sit 30-årige arbejdsliv har hun kun arbejdet uden for hjemmet i de syv måneder, hun var i jobtilbud i en børnehave.

Alt betalt

På et møde med hendes lokale FOA-afdeling, FOA Aalborg og det lokale jobcenter Rebild blev hun præsenteret for Tryghedspuljen. Det er en pulje, hvor man som fyret kan søge om op til 10.000 kroner til blandt andet efteruddannelse og afklaring af personlige udfordringer.

Lysten til at gå hjemme var ikke stor, så Kirsten Kronborg vekslede dagene i et tomt hus med seks uger på Højskolen Skærgården ved Herning. Det krævede bare et godmodigt skub.

Tryghedspuljen bevilgede 10.000 kroner til højskoleopholdet, og Kirsten Kronborg fik løn under opholdet.

Nyt menneske

Hun har været rigtig glad for sit ophold, der har ført flere positive ting med sig.

”Højskoleophold er en god måde at stoppe som dagplejer på. Jeg kunne være gået ned med flaget, men nu skete der noget andet, og jeg blev inspireret til at se nye muligheder. Jeg har fået masser af ny energi og lært at mærke, hvad jeg selv har brug for. Og så lærte jeg at sige pyt!,” fortæller hun.

Efter opholdet har hun har fået nye rutiner med daglig motion, og en dårlig vane med at trøstespise er lagt på hylden.

”Jeg er blevet en anden, og jeg skal nok finde et nyt arbejde. Det er ikke sikkert, det bliver med børn, og jeg er åben over for noget nyt. Jeg har fået mod og selvtillid. På højskolen fandt jeg ud af, at jeg kan mere, end jeg troede,” siger hun.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev