Annonce

En plejer står foroverbøjet over en hospitalsseng, der er placeret hjemme privat hos en borger.

Tema: Konkurser i private plejefirmaer

Hjemmehjælp fylder i konkursstatistikken

Hver 16. konkursramte er inden for privat hjemmehjælp. Det er næsten en fordobling på blot et år. 

Annonce

Hver 16. konkursramte er ansat inden for privat hjemmehjælp. Det skaber en utryghed blandt de ansatte.  Colourbox

Af Josefine Boutrup
Journalist

Annonce

5.322 fultidsansatte er blevet ramt af konkurser i 2015. Knapt hver 16. af dem er inden for hjemmehjælp, og tallet er kun blevet højere de senere år. I 2014 var det hver 30. konkursramte, der var inden for hjemmehjælp, og i 2013 var det kun 1 ud af 100. Den stigning bekymrer forbundsformand Dennis Kristensen.
 
”Det er helt uhørt, at konkurserne fylder så meget. Jeg frygter, at vi ser det samme, som vi erfarer ved rengøringsfirmaerne, hvor kvaliteten de senere år er dalet drastisk sammen med prisen,” siger han til Fagbladet FOA. 

Den konstante stigning har medført, at konkursramte ansatte inden for hjemmehjælp overstiger deres samlede arbejdsmarkedsandel. 

”Udbuddene burde sættes på pause”

Hos Kommunernes Landsforening (KL) er man bekymret over det stigende antal konkurser, men man mener samtidig, at det er svært for kommunerne at gøre noget.  
”Kommunernes økonomi kan ikke sammenlignes med de private firmaer. Derfor kan kommunerne ikke vurdere om prisen, som firmaet byder ind med, rent faktisk holder,” siger chef for offentlig-privat i KL Rikke Haahr til Fagbladet FOA.

Ifølge Dennis Kristensen burde politikerne på Christiansborg og de kommunale politikere stoppe op og tænke sig om.

”Udbuddene burde sættes på pause, mens vi får foretaget en analyse af, hvorfor der sker så mange konkurser. Jeg frygter, at det kun bliver værre og værre, og jeg er bange for, at det er de store virksomheder, der kommer til at æde de små og mellemstore,” siger han. 

Går ud over de ansatte

Dennis Kristensen påpeger, at det både går ud over de ældre og de ansatte, der bliver ramt af en konkurs.

”Det skaber en kæmpe utryghed blandt de ansatte, der både mister sit arbejde, men samtidig skal tage stilling til, hvordan de får deres manglende løn,” siger han. 

Rikke Haahr anderkender, at de ansatte i private firmaer bliver utrygge, men hun mener samtidig, at kommunerne gør hvad de kan, for at gøre konkursen så smertefri som muligt for både borgere og ansatte.

”Det er i langt de fleste tilfælde lykkedes kommunerne at gå ind og overtage opgaverne fint, når et firma går konkurs, og i nogle tilfælde kan konkursramte ansatte blive ansat i kommunen i stedet. Men det er klart, at kommunerne trækker meget på egne medarbejdere, og det kræver noget ekstra af de kommunale ansatte i en periode,” siger hun.  

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev