Annonce

Tema: Fusk i hjemmeplejen

Grafik: Se hvad ansatte i privat hjemmehjælps-firma går glip af

Lav timeløn. Ingen tillæg. Det er nogle af de vilkår, man kan blive budt i privat hjemmehjælpsfirma, som ikke har overenskomst. 

Annonce

Af Merete Nielsen
Journalist

Af Signe Højgaard
Nyhedsredaktør

Annonce

En timeløn på 116 kroner. Uden tillæg for aften og weekendarbejde.

Det var, hvad sosu-hjælper Jeanette Jensen fik tilbudt, da hun var til jobsamtale hos det private hjemmehjælpsfirma Tryghedsplejen i sommeren 2013.

”Først fik jeg at vide, at jeg i hvert fald kunne få 130 kroner i timen – jeg kunne bare ikke få kontrakt på det. Men senere vendte de tilbage og sagde, at det kun var 116 kroner,” siger Jeanette Jensen til Fagbladet FOA.

Jeanette takkede nej til jobbet og arbejder nu inden for den kommunale hjemmepleje.

Individuelle kontrakter

Imran Hussain, en af ejerne af Tryghedsplejen, bekræfter, at der er ansatte, som arbejder til en løn under overenskomst.

Han oplyser, at Tryghedsplejen og søsterselskabet Servisio har individuel løn, og at der også er folk, som tjener mere. Han vil dog ikke oplyse, hvad mindstelønnen er.

”Folk forhandler selv deres løn. Lad mig sige det sådan. Vi er ikke langt fra overenskomsterne,” siger Imran Hussain til Fagbladet FOA.

Overenskomst trækker ud

FOA har længe forsøgt at få tegnet overenskomst med Tryghedsplejen, men det er endnu ikke lykkedes at få virksomheden til at skrive under.

Der er dog aftalt nye forhandlinger om overenskomst i slutningen af oktober, oplyser Mumme Thing, konsulent i FOAs overenskomstafdeling.

Læs også: Fyring med dags varsel i hjemmeplejen

Grafik: Se hvad ansatte i privat plejefirma går glip af

 

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev