Annonce

To mørkhårede kvinder står sammen foran en mustensmur

Tema: Fusk i hjemmeplejen

Uden job efter konkurs


Det private plejefirma Care Gruppen har begæret konkurs. Ifølge firmaet selv på grund af for høje lønninger til personalet og for lave takster i de kommuner, det leverede hjælp i. 

Annonce

Camilla Balslev (tv.) og Mette Wehner er to af de over 100 ansatte i Care Gruppen, der nu skal finde et nyt arbejde, efter at firmaet har begæret konkurs. Kristoffer Sutton

Af Kristoffer Sutton
Journalist

Annonce

Opdateret 4. marts 2014 kl. 12.25.

Over 100 medarbejdere i plejefirmaet Care Gruppen skal nu lede efter et nyt job. Det sker efter, at firmaet fredag eftermiddag begærede konkurs og i samme ombæring fritstillede samtlige medarbejdere.
 
Firmaet overtog sidste år Falck Hjemmepleje og omkring 750 borgere i blandt andre Kolding og Odense kommuner. FOA har siden virksomhedsoverdragelsen ønsket at tegne overenskomst med firmaet, når den eksisterende fra Falck til marts udløber. Det har ikke været muligt, og i sidste uge varslede FOA konflikt mod firmaet.
 
 
Ifølge firmaets egen forklaring i et brev til Kolding Kommune, skyldes konkursbegæringen blandt andet, at de medarbejdere, der fulgte med over i firmaet, er ansat på vilkår, der gør dem for dyre i forhold til den takst, firmaet får fra kommunerne. Det vækker fortørnelse hos de nu tidligere ansatte i Odense.
 

”Til grin”

”Det er til grin. Jeg føler, at de prøver på at tørre det af på os, at de ikke har formået at drive virksomheden ordentligt. Det er os, der har knoklet for at borgerne skulle få den hjælp, de har ret til, selv om der var mange sygemeldinger,” siger social- og sundhedshjælper Camilla Balslev til Fagbladet FOA.
 
Hun var ansat hos Falck Hjemmepleje i omkring fire år, inden firmaet i Odense Kommune blev overtaget af Care Gruppen i oktober sidste år.
 
”Jeg står lige pludselig uden arbejde. Jeg har søgt ind på assistent-uddannelsen, men jeg har endnu ikke fået svar på, om jeg er kommet ind, så nu skal jeg melde mig ledig,” siger hun.

Lettet

Social- og sundhedshjælper Mette Wehner er lettet over konkursen. Hun overvejer nu at søge arbejde uden for sit eget fag.
 
”Det har været et frygteligt arbejdsmiljø i den sidste tid, så jeg er glad for, at vi nu kan komme videre. Jeg har før arbejdet i industrien og overvejer at søge tilbage igen. Jeg er blevet lidt skræmt af forholdene i nogle af de private firmaer, så hvis jeg skal arbejde som sosu-hjælper, skal det være i den kommunale del, der er ordnede forhold, ” siger hun.
 

Penge til gode

Flere af medarbejderne har penge og ferie til gode i firmaet, men på grund af konkursen skal de nu søge Lønmodtagernes Garantifond om godtgørelsen.
 
I mandags kontaktede Odense Kommune de borgere, der tidligere modtog hjælp fra Care Gruppen, med henblik på at få dem til at vælge en ny leverandør.
 
Det er endnu ikke sikkert, hvor mange af de tidligere medarbejdere hos Care Gruppen, der kan få job hos enten den kommunale hjemmepleje eller en anden privat leverandør. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev