Annonce

Tryghedsplejen og FOA indgår overenskomst


Plejefirmaet Tryghedsplejen og FOA indgår nu overenskomst. FOA har samtidig trukket sit konfliktvarsel tilbage og håber på, at Tryghedsplejen vil medvirke som samarbejdspartner for at få skabt ordnede forhold i branchen. 

Annonce

Af redaktionen
Journalist

Annonce

Overenskomsten er en såkaldt tiltrædelsesoverenskomst til den overenskomst, FOA har indgået med arbejdsgiverorganisationen Dansk Industri (DI). Det betyder, at en social- og sundhedshjælper i Tryghedsplejen sikres en løn, der for tiden udgør 142,46 kroner i timen inklusive tillæg. Dertil kommer blandt andet feriepenge, løn under barselsorlov og sygdom samt pension.

"Vi har ønsket en overenskomst gennem længere tid, og vi er naturligvis tilfredse med, og at sagen får den rigtige udgang. Vores pres har haft den ønskede virkning,” siger FOAs forbundsformand, Dennis Kristensen.

Tryghedsplejen har igennem det seneste halve år arbejdet på at strømline og udvikle virksomheden på flere områder, og Tryghedsplejens direktør, Tommy Sørensen, glæder sig også over, at det er lykkedes at blive enige om en overenskomst.

”At indgå overenskomst med FOA er et ud af flere skridt i en større omstrukturering. Vi har været udsat for et hårdt pres i medierne, og selv om der var flere falske påstande og misforståelser, har vi taget kritikken til os. Vi har nu fuldt fokus på fremtiden, så vi sikrer, at vi både har et højt serviceniveau og tilfredse medarbejdere”, siger Tommy Sørensen.

Den nye overenskomst omfatter i alt tre selskaber. Desuden er der underskrevet en hensigtserklæring om, at overenskomsten også kommer til at gælde et internt vikarbureau, Tryghedsplejen har en fast aftale med.

FOAs formand ser frem til, at Tryghedsplejen kan bruges som samarbejdspartner i kampen for at få skabt ordnede forhold overalt i branchen.

”Der er heldigvis mange seriøse virksomheder, men markedet for privat hjemmehjælp er også lidt af en magnet for tvivlsomme firmaer, der helt åbenlyst spekulerer i at sige nej til en overenskomst og dermed vinde en konkurrencefordel i forhold til andre. Derfor er overenskomsten med Tryghedsplejen et vigtigt skridt i den rigtige retning,” siger Dennis Kristensen.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev