Annonce

Tema: Fusk i hjemmeplejen

Truet til at sige op

Jeannette Bostok var en værdsat medarbejder hos plejefirmaet Clara Service, indtil hun en dag blev truet til at underskrive sin opsigelse. 

Annonce

Det er slut med at arbejde for private plejefirmaer for sygehjælper Jeanette Bostok. Efter flere dårlige oplevelser arbejder hun nu under ordentlige forhold i den kommunale hjemmehjælp i København.  Jørgen True

Af Kristoffer Sutton
Journalist

Annonce

“Nu skriver du under, ellers får du en kugle for panden. Du er ikke andet end en skide proletar.” 
 
Det var ifølge sygehjælper Jeanette Bostok meddelelsen til hende fra plejefirmaet Clara Services direktør Klaus Just. Efter to års ansættelse blev hun uden varsel tvunget til at skrive under på sin opsigelse.
 
“Jeg mødte ind på kontoret, som jeg plejede, og straks kom Klaus løbende med et stykke papir, som han ville have underskrevet. Det viste sig at være en opsigelse. Jeg nægtede i starten, men efter lang tids råb og trusler brød jeg ud i gråd, og blodet begyndte at løbe ud af min næse. Det stoppede ikke hans trusler, og til sidst kunne jeg ikke andet end at skrive under,” siger Jeanette Bostok.
 
 

Rod med tiden

I tiden op til episoden havde hun ellers modtaget ros af ledelsen; et par gange blev der endda udbetalt en såkaldt motivationsløn som en belønning for hendes store indsats for firmaet.
 
“Jeg tog tit ekstra vagter for at få det til at køre rundt, og kolleger kom til mig, når de var utilfredse med direktøren eller køreplanerne – det skete tit. Men til sidst kunne jeg ikke holde til det længere,” siger Jeanette Bostok.
 
Hun begyndte at notere, hvor lang tid hun brugte hos hver enkelt borger og sammenlignede det med den tid, der var afsat. 
 
“Der var slet ikke tid nok til de ældre. Vi blev sendt alene ud til opgaver, som kræver to. Generelt mener jeg ikke den tid, der er visiteret til borgerne og som kommunen betaler for stemmer overens med den tid, der er afsat i køreplanerne,” siger hun.
 

Stadig horribelt arbejdsmiljø

Tonen mellem direktøren og Jeanette Bostok ændrede sig hurtigt, da hun rejste problemstillingen for ham – og det var ifølge Jeanette Bostok det, der resulterede i opsigelsen.
 
Episoden fandt sted i 2011, men problemerne i firmaet bliver bekræftet af flere tidligere og nuværende ansatte, der ikke ønsker deres identitet offentliggjort. Flere har oplevet at blive chikaneret af Klaus Just og bekræfter, at der er rod med tiden til borgerne.
 
Direktør for Clara Service Klaus Just husker ikke selv episoden, hvor Jeanette Bostok blev truet til at underskrive sin opsigelse. Han nægter samtidig, at medarbejderne bliver sendt alene ud på for eksempel lifte-opgaver - der er altid to mand på, hævder Klaus Just.

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev