Annonce

Kuverter på en dørmåtte - en af dem med KONKURS med store bogstaver.

Tema: Fusk i hjemmeplejen

Stort plejefirma drejer nøglen om

Det private plejefirma Kære Pleje er i dag gået konkurs. Op mod 500 borgere står i øjeblikket uden hjælp. 

Annonce

Firmaet Kære Pleje er det seneste i rækken af private plejefirmaer, der går konkurs. Colourbox

Af Kristoffer Sutton
Journalist

Annonce

Endnu et privat hjemmeplejefirma er i morges fredag gået konkurs. Denne gang handler det om firmaet Kære Pleje, der leverer personlig og praktisk hjælp under fritvalgsordningen i blandt andet Kolding og Fredericia kommuner.
 
Det er firmaets afdeling i Kolding, der har været ved skifteretten og begæret konkurs. Alene i Kolding Kommune leverer Kære Pleje hjælp til omkring 500 borgere. De står nu uden hjælp, og kommunen står nu over for en stor opgave med at få leveret hjælp henover weekenden.
 
"Vi er rigtig kede af den situation, som de ældre sættes i – også fordi der nu kommer et nyt ansigt ind i deres hjem. Men vi vil gøre vores yderste for, at vores ældre oplever så få gener som muligt. Det ligger os meget på sinde, at vores ældre oplever det her så trygt som muligt," siger formand for Seniorudvalget Søren Rasmussen i en pressemeddelelse fra Kolding Kommune.
 

”Private firmaer skummer fløden – det offentlige rydder op”

Kære Pleje er det nyeste eksempel på et privat firma, der må dreje nøglen om, men så sent som i marts gik et andet firma, Care-Gruppen, konkurs.
 
 
En FOA-undersøgelse fra oktober 2013 viste, at 63 procent af landets ældrechefer har oplevet, at en privat leverandør til ældrepleje har opsagt kontrakten før tid på grund af konkurs, dårlig økonomi eller manglende kunder. I sidste måned gik firmaet Care-Gruppen i Odense konkurs – også op til weekenden. I begge tilfælde stiller det kommunerne over for en svær opgave.
 
"Her har vi et af de alvorlige dilemmaer i alle planerne og anbefalingen af mere konkurrence og mere udlicitering på de borgernære områder. Nogle gange kan private operatører godt finde ud af at skumme fløden, men oprydningen bekostes hver gang af det offentlige – og med masser af utryghed og kaos til følge," siger FOAs formand, Dennis Kristensen.
 

Kunne ikke løbe fra overenskomst

Kære Pleje har tidligere været i pressens søgelys, da de opsagde overenskomsten med FOA og varslede lønnedgang for medarbejderne i forbindelse med et vundet udbud i Kolding Kommune. FOA fik i marts i år Arbejdsrettens ord for, at virksomheden skal overholde overenskomsten.
 
Kære Plejes medarbejdere går på arbejde indtil klokken syv lørdag morgen. Herefter er det kommunens opgave at få hjælpen ud til de ældre og dermed inddrage weekend og fridage for de kommunalt ansatte.
 
Kommunen oplyser, at nu tidligere medarbejdere hos Kære Pleje, der er blevet fritstillede, kan søge stillinger i kommunens midlertidige nødberedskab.

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev