Annonce

Tema: Fusk i hjemmeplejen

Plejefirma afviser alle anklager

Privat plejefirma i Randers, Silkebog og Viborg afviser, at ledelsen planlagde konkurs og hentede medarbejdere over i nyt plejefirma med løfter om job, hvis de ville bryde tavshedspligten og kontakte tidligere borgere. 

Annonce

Susanne Sommer var ansat i plejefirmaet Cenz, da det gik konkurs. Dagen efter blev hun og de øvrige medarbejdere tilbudt nyt arbejde i direktørens ekskærestes firma Niels Åge Skovbo

Af Signe Højgaard
Nyhedsredaktør

Af Ronni Abergel
Journalist

Annonce

De ledende medarbejdere og den tidligere direktør i det konkursramte plejefirma Cenz afviser anklager om, at de har opfordret de tidligere ansatte SOSU’er til at bryde tavshedspligten ved at kontakte deres borgere efter konkursen.

Direktør i det konkursramte Cenz, Carsten Nielsen, fortæller, at han opfordrede sin tidligere samlever, Helle Sørensen, til at starte et nyt plejefirma op i Randers i marts, altså et halvt år før han og partneren Steen Petersens selskab gik konkurs. Det nye plejefirma skulle overtage opgaver fra Cenz i Randers.

”Det ville Helle Sørensen rigtig gerne, og derfor startede hun op. Så manglede hun kapital til at starte op med. Der tager vi fat i Steens kone, og så er det egentlig Helle Sørensen, der starter op,” siger han og tilføjer, at hans tidligere samlever sidenhen har overdraget sin anpart af Midtjysk Pleje til parrets fælles søn.

Ifølge Carsten Nielsen var det helbredsmæssige årsager, som tvang Helle Sørensen væk fra det fysisk krævende arbejde og var baggrund for hendes ønske om at blive selvstændig.

Fritstillet om formiddagen – ansat om eftermiddagen

Fagbladet FOA har talt med flere tidligere medarbejdere i Cenz, som fortæller, at de dagen efter Cenz-konkursen blev tilbudt nyt arbejde i selskabet Midtjysk Pleje.

Ifølge de tidligere plejere i Cenz blev de opfordret til at kontakte deres faste borgere og tilbyde dem, at de kunne få deres hidtidige hjælper fra Cenz, hvis de ville vælge Midtjysk Pleje som leverandør under fritvalgsordningen.

Det har ifølge et notat fra 3. september fået Viborg Kommune til at overveje at politianmelde ansatte i Midtjysk Pleje for brud på tavshedspligten.

Carsten Nielsen bekræfter, at han var til stede på mødet fredag eftermiddag den 16. august sammen med den øvrige ledelse og de fritstillede medarbejdere.

Men han afviser, at hans tidligere ansatte blev tilbudt nyt arbejde i Midtjysk Pleje, hvis de ville bryde deres tavshedspligt og tage kontakt til tidligere plejekunder og få dem til at vælge det nye selskab som leverandør.

”Men vi har haft nogle møder med kommunen, hvor vi har beklaget rigtigt meget,” siger han til Fagbladet FOA.

Direktør på plejeopgave

Det nye selskab Midtjysk Pleje har Carsten Nielsen tidligere samlever Helle Sørensen som direktør. Da Fagbladet FOA kontakter hende mandag morgen, er hun på opgave ude hos en borger.

”Jeg står midt i morgenplejen. Jeg kan ikke snakke lige nu. Men hvad drejer det sig om?,” spørger direktøren i det private plejefirma, der driver hjemmepleje i både Randers, Silkeborg og Viborg.

Hun ønsker ikke at svare på spørgsmål om hverken konkurs af Cenz eller oprettelsen af Midtjysk Pleje og henviser til firmaets ”hovedkontor” i Viborg til trods for, at hun officielt er direktør i plejefirmaet.

På Midtjysk Plejes hovedkontor i Viborg oplyser den lønansvarlige, Jette Nørgaard, at det kom bag på hende, at Cenz gik konkurs, selv om hun sad i direktionen.

”Jeg skal da garantere dig for, at da jeg fik at vide dagen før, at Cenz gik konkurs, kom det sandelig meget bag på mig. Det var der slet ikke nogen af os, der havde set komme,” siger hun til Fagbladet FOA.

Medejer af det konkursramte plejefirma Cenz, Steen Petersen, har ikke ønsket at udtale sig om sagen til Fagbladet FOA. Hans hustru Linda Petersen, der er stifter af Midtjysk Pleje, har ikke reageret på Fagbladet FOA’s henvendelser.  

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev