Annonce

Tema: Fusk i hjemmeplejen

Ingen løn for aflyste besøg i hjemmeplejen

Dårlig løn og ingen betalte pauser var to af de ting, som fik handicaphjælper Yvonne Pedersen til at sige op hos det private plejefirma Cura Pleje 

Annonce

Manglende køretid mellem borgerne var én af de ting, der gjorde, at Yvonne Pedersen ikke længere ville arbejde for det private plejefirma Cura Pleje. Jørgen True

Af Sophie Holland
Journalist

Af Merete Nielsen
Journalist

Annonce

120 kroner i timen, ingen overtidsbetaling og egen betalte pauser. Det var de forhold, det private plejefirma Cura Pleje tilbød Yvonne Pedersen.
Hun blev ansat i firmaet i november 2012 og sagde op otte måneder senere.

Pauserne uden løn opstod blandt andet, når en borger aflyste et besøg. Skete det senere end 24 timer, før hjemmeplejen skulle være der, fik Cura Pleje betaling af kommunen for besøget.

Men det gjorde deres medarbejdere ikke nødvendigvis. 

Nul kroner i timen

På en dagvagt havde Yvonne Pedersen lagt en borger til middagshvil. Næste stop på ruten var et besøg på halvanden time, men det var aflyst, fordi borgeren var kommet på hospitalet.

Resten af besøgene på planen var borgere, der skulle op fra middagssøvnen. Det var for tidligt at gøre det, så der opstod en ufrivillig pause.

”Jeg fik løn for den første halve time, men resten af tiden var til nul kroner i timen,” siger hun.

Fagbladet FOA har talt med både tidligere og nuværende ansatte hos Cura Pleje, som bekræfter, at de har oplevet lignende tilfælde. De ønsker ikke at stå frem med navn.  

Direktør afviser

Administrerende direktør i Cura Pleje vil ikke stille op til interview, men afviser på mail, at personalet bliver trukket i løn, hvis en borger aflyser et besøg.

”Et aflyst kundebesøg medfører ikke løntræk,” oplyser han til Fagbladet FOA. 

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev