Annonce

En hvid bil med teksten Cenz holder parkeret på en parkeringsplads foran en rød murstens bygning.

Tema: Fusk i hjemmeplejen

Gik konkurs med plejefirma: Nu er han direktør igen

Direktøren i det konkursramte plejefirma Cenz, som efterlod en millionregning til skattevæsnet og Lønmodtagernes Garantifond, er nu tilbage som direktør i et andet plejefirma, som hans tidligere samlever startede op. 

Annonce

Direktør i det konkursramte plejefirma Cenz, Carsten Edvard Nielsen, er nu tilbage som direktør i Midtjysk Pleje. Han afløser sin tidligere samlever Helle Sørensen, som i stedet bliver områdeleder i Randers, som hun også var før konkursen. Scanpix

Af Signe Højgaard
Nyhedsredaktør

Annonce

Direktør Carsten Edvard Nielsen fra det konkursramte plejefirma, Cenz, er nu tilbage i spidsen for et andet plejefirma, Midtjysk Pleje, som overtog flere ansatte og kunder, da Cenz gik nedenom og hjem. 

Samtidig træder hans tidligere samlever, Helle Sørensen, ud af direktionen i Midtjysk Pleje fra den 1. februar. Det fremgår af en rapport fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Carsten Edvard Nielsens konkursramte plejefirma, Cenz, efterlod en regning på over ni millioner kroner til blandt andet banken, skattevæsnet og en investor. Flere tidligere ansatte var gået glip af mange tusinde kroner i pension og feriepenge.

Læs også: SOSU'er snydt for pension

Indtil videre har konkursen af Cenz kostet Lønmodtagernes Garantifond godt 1,46 millioner kroner i skyldig løn i opsigelsesperiode, ferie og pension til de ansatte.

Mediepresset blev for stort

Direktør Carsten Edvard Nielsen forklarer, at hans tidligere samlever Helle Sørensen selv har bedt om at blive fritaget sin stilling som direktør i Midtjysk Pleje. Hun bliver i stedet områdeleder i Randers. Helle Sørensen var også områdeleder i Cenz i Randers, inden hun startede Midtjysk Pleje op.

”Hun bad om at blive fritaget på grund af det pres, der var fra offentligheden omkring konkursen af Cenz. Til sidst blev presset for stort, siger Carsten Edvard Nielsen og tilføjer:

”Jeg selv har været ledig siden august og har søgt job, som man skal, når man er på dagpenge. Derudover har jeg været syg med hjerteproblemer, men er nu raskmeldt og tilbage,” siger direktør i Midtjysk Pleje, Carsten Edvard Nielsen.

Ingen indvendinger fra kommuner

Carsten Edvard Nielsen oplyser, at Midtjysk Pleje har skrevet rundt til kommunerne Randers, Viborg og Silkeborg for at høre, om de tre kommuner havde nogen indvendinger mod, at han er direktør i Midtjysk Pleje.

Da Cenz gik konkurs, satte det kommunerne på en prøve, da de med døgns varsel, skulle skaffe hjemmepleje til flere hundrede borgere.

”Kommunerne har svaret, at de ser på, om de kontraktmæssige forhold bliver overholdt, men hvem der leder virksomheden blander de sig ikke i,” siger Carsten Edvard Nielsen.

Konkursen efter Cenz er endnu ikke færdigbehandlet. Carsten Edvard Nielsen oplyser dog, at det indtil videre er lykkedes at inddrive 2,2 millioner kroner efter konkursen af Cenz.

Læs også:

Føler sig røvrendt af pleje-boss

Plejefirma planlagde egen konkurs

Plejefirma afviser alle anklager

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev