Annonce

Tema: Fusk i hjemmeplejen

FOA varsler stor konflikt mod stort plejefirma

Hvis ikke Caregruppen ApS indgår overenskomst med FOA inden 1. april, bliver der strejke og blokade. 

Annonce

FOA varsler konflikt mod det private plejefirma Caregruppen.    Colourbox

Af Britta Lundquist
Journalist

Annonce

Medarbejdere fra Falck Hjemmepleje i Odense, Assens, Kolding, Fredericia og Vejle blev i efteråret virksomhedsoverdraget til plejefirmaet Caregruppen ApS. Firmaet har hidtil afvist at tegne overenskomst med FOA og har opsagt den overenskomst, FOA har med Falck. 

Medarbejderne, der kom fra Falck, er blevet afskediget og tilbudt genansættelse på stærkt forringede løn- og arbejdsvilkår.

Fyr-og-hyr sager 

”Disse fyr-og hyr-sager har vi rejst i Arbejdsretten med påstand om, at det er i strid med loven om virksomhedsoverdragelse,” siger forbundsformand Dennis Kristensen.

”Der har været mange problemer efter virksomhedsoverdragelsen. Blandt andet er nogle medarbejdere overtaget med forkert timetal i deres kontrakter,” siger faglig medarbejder i FOA Odense Anita Dørr til Fagbladet FOA.

Strejke og blokade

Efter de forgæves forsøg på at tegne overenskomst, har FOA nu valgt at sende konfliktvarsel til Caregruppen ApS. Strejke og blokade kan træde i kraft den 1. april.

”Vi følger præcis spillereglerne på arbejdsmarkedet ved at varsle strejke og blokade mod firmaet,” siger Dennis Kristensen.

Konflikten indebærer, at FOAs medlemmer hos Caregruppen går i strejke, og blokaden medfører, at øvrige medlemmer af FOA ikke må tage arbejde hos firmaet.

FOA varsler også sympatikonflikt, så FOAs medlemmer i f.eks. overenskomstdækkede vikarbureauer ikke må udføre konfliktramt arbejde. FOA vil opfordre øvrige LO-forbund til ikke at udføre arbejde for Caregruppen.

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev