Annonce

Tema: Fusk i hjemmeplejen

Chef: Drop FOA og få 1.000 kroner

Daglig leder i privat plejefirma har ifølge flere tidligere medarbejdere gentagne gange opfordret ansatte til at melde sig ud af FOA mod en kontant belønning. 

Annonce

Af Kristoffer Sutton
Journalist

Af Johnny Frederiksen
Videojournalist

Annonce

Efter at det private plejefirma Nødkald Hjemmeservice i januar indgik overenskomst med FOA, lovede firmaet bod og bedring. Men ifølge to tidligere ansatte lovede den daglige leder Kirsten Holmsteen medarbejderne noget andet. 
 
”På et personalemøde opfordrede Kirsten os til at melde os ud af FOA. Til gengæld ville vi få 1.000 kroner, når vi kom med dokumentationen. Jeg meldte mig ud – ikke så meget på grund af pengene, men fordi jeg var bange for at miste mit arbejde, ” siger social- og sundhedshjælper Lone Andersen til Fagbladet FOA. 
 
Hun meldte sig dog hurtigt ind i FOA igen, da hun blev sygemeldt med stress. Hun fik aldrig de 1.000 kroner udbetalt.
 
 

Leder afviser påstande

Lone Andersen bliver bakket op af Tine Berthelsen, der lige som Lone Andersen er tidligere medarbejder i Nødkald Hjemmeservice. Tine Berthelsen tog aldrig i mod tilbuddet, selvom det i hendes tilfælde var forhøjet til 1.500 kroner.
 
Kirsten Holmsteen afviser at have tilbudt sine medarbejdere kontanter for at melde sig ud af den fagforening, hun netop havde indgået overenskomst med.
 
”Det passer ikke. Jeg har opfordret medarbejderne til at melde sig ind i en fagforening – og helst FOA nu, men det bestemmer de selv,” siger hun til Fagbladet FOA.

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev