Annonce

Fotografi af sosu-hjælper

Genvandt gejsten med 'ambassadør-uddannelse'

Et initiativ, der skulle promovere kommunen og tiltrække arbejdskraft, har vist sig at have stor værdi for medarbejdertrivslen. 

Annonce

Sosu-hjælper Heidi Jensen følte sig tidligere stresset og nedslidt. Nu trives hun bedre med travlheden og med kollegaerne.   Privat foto

Af Rikke Jung Rasmussen
Journalist

Annonce

’Jeg er godt nok stresset i dag’.

Den sætning blev ofte brugt i flæng på Heidi Jensens arbejdsplads, når hun og kollegaerne havde travlt. Dog uden helt at være klar over, hvilken selvforstærkende effekt og negativ indflydelse på arbejdsglæden ordene kan have.

En uddannelse i at netværke og skabe gode relationer har dog haft stor indflydelse på arbejdet for hende og cirka 50 kollegaer på plejecentret Bøgebakken.

Genvundet arbejdsglæde

Det er Lejre Kommune, der har betalt uddannelsen, som består af tre gange tre timers workshop med en netværksekspert. I alt 125 medarbejdere har deltaget i kurset, som blandt andet sætter fokus på hvilken betydning, kropssprog har for ens indstilling til arbejdet.

Målet er, at kommunen får uddannet nogle såkaldte ’ambassadører’, der kan være med til at sprede de gode budskaber og i sidste ende tiltrække arbejdskraft. En sidegevinst er øget medarbejdertrivsel, fortæller sosu-hjælper og tillidsrepræsentant Heidi Jensen.

”Jeg er blevet mere opmærksom på, at hvis jeg møder smilende på job, så trives beboerne og de pårørende bedre. Selvfølgelig har medarbejderne stadig travlt, men vi er blevet bedre til at hjælpe hinanden og bekræfte hinanden i, at vi nok skal klare det,” fortæller hun til Fagbladet FOA.

Fortsætter ad samme vej

Allerede en måned efter, at uddannelsesprojektet startede, har hun og kollegaerne fået mere energi til blandt andet at lave kreative ting med beboerne.

”Titlen som ’ambassadører’ gør, at vi ranker ryggen. Vi er blevet mere stolte af vores arbejdsplads, og det smitter af på trivslen,” tilføjer Heidi Jensen.

Borgmester Mette Touborg vil gerne udbrede uddannelsen til flere af kommunens medarbejdere og forventer, at investeringen i medarbejderen på sigt vil kunne betale sig.

"Vi forventer, at vi kan blive ved med at tiltrække rigtig dygtige medarbejdere, der brænder for deres job og arbejdsplads i Lejre Kommune. Jeg er sikker på, at det også vil medvirke til, at vi når vores mål om at øge nærværet og reducere sygefraværet, og at det fremmer samarbejdet på tværs. Så vi skal videre ad den vej," understreger borgmesteren.

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev