Annonce

Et fotografi af en mand med et jakkesæt der holder sin tomme lomme ud

Tema: Konkurser i private plejefirmaer

Guide: Hvis din arbejdsplads går konkurs

Hvad sker der, hvis din arbejdsplads går konkurs? Skal du møde på arbejde? Og hvad med din løn? 

Annonce

Arbejder du i et privat firma som går konkurs, er der en række forhold du skal være opmærksom på, så du er sikret, at du kan få udbetalt din løn. Colourbox

Af Kristine Jensen
Journalist

Annonce

Hvis du er så uheldig at din arbejdsplads går konkurs, har Fagbladet FOA samlet gode råd til, hvad du skal gøre, når det sker.

Når en virksomhed bliver erklæret konkurs, er det Lønmodtagernes Garantifond (LG) der dækker den løn, som din arbejdsgiver skylder dig. For at få din løn, skal du lave en anmeldelse til LG.

Kontakt din lokale FOA-afdeling, for så kan du få hjælp til at få sendt de rigtige papirer af sted, så du kan få udbetalt løn, feriepenge, pension, tillæg og andre beløb.

Der er en sagsbehandlingstid på 35 dage i LG.

Derudover skal du huske, at LG ikke dækker krav, der er mere end seks måneder gamle. Så hvis du har været ude for en konkurs i 2015 og ikke har fået anmeldt din krav om løn, så tag kontakt til din fagforening.

Møde på arbejde?

Når en virksomhed bliver erklæret konkurs, overtager en kurator styringen af virksomheden. Den nye arbejdsgiver har så højst to uger til at beslutte, om han kan bruge din arbejdskraft, eller om han opsiger dig.

Hvis du fortsætter arbejdet i firmaet i de to uger eller efterfølgende arbejder for kurator i en kortere eller længere periode, skal du være sikker på at, kuratoren kan betale din løn, enten ved at der bliver stillet en bankgaranti, eller ved at du får din løn forudbetalt.

LG dækker nemlig ikke løn, pension og andet, hvis du fortsætter arbejdet. Det er vigtigt, at du kontakter din FOA-afdeling, inden du beslutter noget, så du kan få vejledning om, hvad der er godt i den enkelte situation.

Søg job

Hvis du ikke fortsætter arbejdet i den konkursramte virksomhed, eller du bliver opsagt efter de 14 dage, så skal du aktivt søge arbejde. For at LG kan udbetale din løn i opsigelsesperioden, så skal du være aktivt jobsøgende.

Læs mere: Lønmodtagernes Garantifond

Find din lokalafdeling i FOA

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev