Annonce

Fotografi af Silvia Lindkvist foran sit hjem og sin mand af fotograf Heidi Lundsgaard

Tema: Konkurser i private plejefirmaer

Efter konkurs: Silvia står uden løn og job

Silvia Lindkvist var igennem to konkurser med kun et års mellemrum. Efter to måneder har hun stadig ikke fundet nyt arbejde. 

Annonce

Silvia Lindkvist har mand og tre børn. Efter at hendes arbejdsplads gik konkurs i april, mangler hun en månedsløn.  Heidi Lundsgaard

Af Josefine Boutrup
Journalist

Af Kristine Jensen
Journalist

Annonce

Efter tre ugers ferie var Silvia Lindkvist 1. april klar til at komme tilbage til sit arbejde som social- og sundhedshjælper i det private rengøringsfirma IdéRent. Men fredagen inden kom den nedslående besked: Firmaet var gået konkurs. Silvia Lindkvist stod nu i sin anden konkurs på blot 13 måneder.

“Jeg tænkte bare, at det ikke kunne være rigtigt. Det kunne ikke passe, at jeg skulle i gennem det hele igen. Jeg var helt nede psykisk og utrolig stresset,” siger Silvia Lindkvist til Fagbladet FOA.

Selvom hun har søgt alle relevante job, har hun efter to måneder stadig ikke fundet et nyt arbejde.

Læs også: Flere plejeansatte ramt af konkurser

Alarmklokkerne begyndte at ringe

Allerede et halvt år inden IdéRents konkurs begyndte tingene at gå skævt. Arbejdspresset blev større og større, og der var mindre tid til opgaverne.

I efteråret 2014 kom der en besked fra lederne om, at der skulle spares. En besked, der fik alarmklokkerne til at ringe.

“Jeg tænkte, at når lederne først begyndte at snakke om at spare, så var der noget galt. Og jeg begyndte at frygte endnu en konkurs,” siger Silvia Lindkvist.

Usikkerhed i det private

Den første konkurs, Silvia Lundkvist var igennem, skete i februar 2014. Her måtte plejefirmaet Caregruppen dreje nøglen om. De to konkurser har fået hende til at overveje sin fremtid i det private.

“Jeg kan rigtig godt lide at arbejde i det private, men efter to konkurser overvejer jeg, om det er for usikkert,” siger hun.

Silvia Lundkvist venter stadig på at få dækket en manglende månedsløn i IdéRent af Lønmodtagernes Garantifond.

“Min mands løn har heldigvis kunnet forsørge os begge og vores tre børn. Men det er klart, at vi kan mærke, at jeg mangler en månedsløn. Vores faste udgifter er jo de samme,” siger hun.

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev