Annonce

Fotografi af Conny Randløv i sit hjem af fotograf Niels Åge Skovbo

Fik hjælp til fleksjob efter ulykke

En trafikulykke smadrede Conny Randløvs arbejdsliv. Med bistand fra FOA fik hun tilkendt fleksjob. 

Annonce

"Jeg kæmpede alene alt for længe og skulle have kontaktet FOA fra starten," siger Conny Randløv.      Niels Åge Skovbo

Af Anni Heiberg
Journalist

Annonce

I 2004 kom Conny Randløv hjem fra hospitalet i kørestol. En trafikulykke kostede hende et brud i hofte, bækken, hånd og arm, og Conny måtte opgive sit job som tjener.

Hun forsøgte sig i mange forskellige jobs, men alt endte med nederlag. Hendes krop kunne ikke klare det, og glemsomhed og manglende koncentrationsevne plager hende.

I 2007 tog hun derfor en beslutning om at blive dagplejer.

Sov ikke om natten

"Jeg tænkte, jeg kunne klare at være i mit eget hjem med fire børn. Men det var hårdt. Når sidste barn var hentet, faldt jeg om på sofaen og græd," fortæller Conny Randløv til Fagbladet FOA.

Arbejdsdagene var lange, og smerterne store, og Conny kunne ikke sove om natten.

Da Silkeborg Kommune varsler nedskæringer i 2011, melder Conny sig derfor frivilligt. Men en måned inden hun skal fratræde, må hun sygemelde sig på grund af problemer med hånden. Hun bliver opereret og kommer på sygedagpenge. Hendes læge nævner revalidering og opfordrer hende til at kontakte FOA.

Hutlede sig igennem

Hos FOA Silkeborg-Skanderborg kan faglig konsulent Anette Neist genkende Connys symptomer fra tidligere sager og får hende til en neurologisk undersøgelse. Den viser, at Conny har uhelbredelige skader i hjernen efter trafikulykken.

"Det så jo ud som om, jeg havde klaret mig i flere år. Det havde jeg ikke. Jeg hutlede mig igennem, og det var et helvede," siger hun tydeligt rørt.

Anette Neist får Conny Randløvs sygedagpenge forlænget og får hende i kommunens rehabiliteringsteam. Herefter bevilges Conny fleksjob, lige inden sygedagpengene udløber. I dag arbejder hun i sfo’en på Vinderslev Skole, hvor hun åbner og laver morgenmad.

"Jeg møder 6.20 til 8.20. Det betyder alt for mig, at jeg har et job og er med i et fællesskab. Så er jeg ikke helt uden for systemet," siger hun.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev